Τσίπρας: Θα ζητήσω τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας: Θα ζητήσω τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 24/02/2016 – 20:28

Τσίπρας

«Πρέπει να εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν»

Τα σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό, είπε πως θα ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την παρέμβαση του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αδυναμία διαχείρισης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινές μας συμφωνίες και κανόνες, είτε τηρούνται από όλους, είτε δεν υπάρχουν κανόνες και συμφωνίες».

«Η Ελλάδα το καλοκαίρι βρέθηκε στο απόσπασμα στο όνομα της αρχής ότι «οι συμφωνίες τηρούνται» και σήμερα αποδεικνύεται ότι η πίεση για εφαρμογή των συμφωνηθέντων τελικά αφορά ορισμένους», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι «έχει συμβεί κάτι ακόμα χειρότερο και είναι ντροπή για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποφασίζουν οι ηγέτες στις Συνόδους Κορυφής και οι συμφωνίες να ακυρώνονται από επικεφαλής της αστυνομίας ορισμένων κρατών, ακόμα και μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτο από την πλευρά της Αυστρίας να συγκαλεί «παρασυσκέψεις» για το προσφυγικό χωρίς τη συμμετοχή εμπλεκόμενων χωρών. Όπως τόνισε, απαιτείται μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ο η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να απαιτήσει από τους εταίρους να συμπεριφέρονται υπεύθυνα.

«Πρέπει να απαιτήσουμε να εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν» είπε και τόνισε ότι πρέπει όλοι να τηρούν τους κανόνες καθώς η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχτεί «να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του».

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει σε συμφωνίες αν δεν υπάρχει καταμερισμός των βαρών», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Φωτογραφία: eurokinissi

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας σε Μέρκελ: Δεν τηρήσατε όσα συμφωνήσαμε στις Βρυξέλλες

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...