Τσίπρας: Ιστορική ευκαιρία το άλμα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Τσίπρας: Ιστορική ευκαιρία το άλμα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 09/03/2016 – 22:23

Τσίπρας: Ιστορική ευκαιρία το άλμα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

ΒΟΛΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: “ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ”

Νέα Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής (Γ.Γ.Ψ.Π.) ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  από το βήμα του Digital Economy Forum 2016 , που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη για να γίνουν περισσότερα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση όπως η κατάρτιση της ψηφιακής στρατηγικής.  Όπως δήλωσε σχετικά, «προωθούμε άμεσα τη σύσταση της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής. Επιλέξαμε τη λύση της Γενικής Γραμματείας επειδή έχουμε τη θεσμική εμπειρία ως χώρα ότι οι επιτροπές δεν παράγουν έργο».

Η κατεύθυνση που ακολουθεί η  κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη με σημαντικά βήματα όπως η βούληση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την δυναμική ενός σημαντικού κλάδου, της ψηφιακής οικονομίας που όλα τα προηγούμενα χρόνια, «δεν αντιμετωπίστηκε με την δέουσα σημασία του, και αυτό έχει κοστίσει».

«Απογείωση» μέσα από την συνεργασία θέλει ο Αλέξης Τσίπρας, που τόνισε ότι, «αν συνεργαστούμε σωστά μπορούμε να χτίσουμε ένα πλαίσιο που να απογειώσει τις δυνατότητες της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορικής και των επικοινωνιών».  Στην συνέχεια επανήλθε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα, έχει ανάγκη από ένα σχέδιο εθνικής ψηφιακής πολιτικής που πρέπει να βασίζεται σε θεσμούς να σέβεται και να προστατεύει τα ψηφιακά δικαιώματα και να δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εργαστούν και να καινοτομήσουν εδώ στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα» τόνισε, «δεν πρέπει να χάσει αυτή την ιστορική ευκαιρία, πρέπει να δράσει τώρα για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση». Οφείλουμε,  να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς την οικονομία της γνώσης και τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα μπορούν να το πετύχουν και αυτό, το αποδεικνύουν οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων μας που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Σχετικά με τις δυνατότητες επιτυχίας στην ελληνική αγορά, είπε ότι,  το αποδεικνύουν και όσοι βρίσκονται στη χώρα μας και δραστηριοποιούνται συχνά χωρίς κεφάλαιο αλλά έχουν επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

Στην συνέχεια εξαπέλυσε βολές και κατά προηγούμενων κυβερνήσεων, λέγοντας πως, «οι δήθεν λύσεις οδήγησαν στο χάος της ηλεκτρονικής διοίκησης, στο χάσιμο κονδυλίων και τις φτωχές υπηρεσίες. Κάποια υπουργεία της προηγούμενης κυβέρνησης χρησιμοποίησαν τα κονδύλια και δεν άφησαν τίποτα πίσω τους».

Σημαντική ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, στην αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών χρηματοδότησης της ελληνικής αγοράς. «Η απελευθέρωση των χρημάτων του ΕΣΠΑ να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα για το δημόσιο συμφέρον. Έχουμε ως χώρα ανάγκη για συνολική ψηφιακή αναβάθμιση. Πρέπει να σταματήσουμε να υλοποιούμε έργα χωρίς κανένα σχέδιο. Θέλουμε την διαφάνεια σε όλους τους τομείς του ΕΣΠΑ και θέλουμε την διαφάνεια σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα», δήλωσε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...