Τσίπρας: Καθήκον κάθε πολίτης να νιώθει ασφαλής

Τσίπρας: Καθήκον κάθε πολίτης να νιώθει ασφαλής

Τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στο θέμα της ασφάλειας όλων των πολιτών υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. «Η εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δημοκρατία στη χώρα μας. Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής» επισήμανε.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων ο Πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «σήμερα γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση της ασφαλείας των πολιτών» με οδηγό «τον σεβασμό αυτού του αγαθού», στο οποίο, όπως είπε, «έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά».Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στη χώρα μας για δεκαετίες παρατηρήθηκαν σημαντικές στρεβλώσεις στον τομέα της ασφάλειας, όπως «η επιλεκτική αστυνόμευση» και η «​αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετείτο μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες». Η τακτική αυτή, σημείωσε, αποτέλεσε «συνειδητή επιλογή των πολιτικών ηγεσιών της ΕΛΑΣ που ίσως θεωρούσαν ότι η ασφάλεια σε κάποιες περιοχές ήταν σημαντικότερη από ό,τι σε κάποιες άλλες».«Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών. Για εμάς είναι καθήκον κάθε πολίτης αυτής της χώρας να νιώθει ασφαλής και προστατευμένος απέναντι σε κάθε μορφής κίνδυνο» πρόσθεσε.Συνεχάρη παράλληλα την ηγεσία, τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για την «υψηλή αίσθηση καθήκοντος» που τους διαπνέει και τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια «γίνεται μία σπουδαία δουλειά ως προς την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αλλά και του βαθέματος της δημοκρατίας» στην ΕΛΑΣ.Αναφερόμενος ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είπε ότι οι περιπολίες σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα. «Σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα» είπε για να συμπληρώσει: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε». 

1

«Απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος οι Ρομά»

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στους Ρομά, που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, για να επισημάνει ότι «είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας». «Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες» παρατήρησε. Αναφερόμενος εμμέσως στις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Δαβάκη για τους Ρομά, ο Πρωθυπουργός σχολίασε πως «είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας».«Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους» συνέχισε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/324344-Tsipras-Kathekon-kathe-polites-na-niothei-asphales ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...