Τσίπρας: Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό

Τσίπρας: Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό
Την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πρόοδο των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.
Μετά την ενημέρωση, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα «για τη στήριξη διαδικασιών και συνομιλιών, στην κατεύθυνση της επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό, που για μας δεν είναι άλλη από την προοπτική μιας δικοινοτικής, διζωνικής, ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας, με μία κυριότητα, μία ιθαγένεια, χωρίς τρίτους εγγυητές και χωρίς ξένα στρατεύματα».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τις ανησυχίες του δεδομένου ότι και η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σε μια εξαιρετικά δύσκολη καμπή λόγω της οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας ότι είναι πολύ πιθανόν ορισμένοι να νομίζουν πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο πίεσης για την επιβολή άδικων επιλογών.

«Επισημάναμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, και πιστεύουμε ότι δεν θα είναι αποδεκτό, ούτε από τον κυπριακό λαό, βεβαίως, ούτε κι από την Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...