Τσίπρας: Να δημιουργήσουμε κλίμα συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Τσίπρας: Να δημιουργήσουμε κλίμα συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, προσθέτοντας ότι  η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης. 

Στο πλαίσιο αυτό , σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή εξωτερικών και Άμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά.

Επίσης εξέφρασε την πρόθεση του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας. 

Επιπλέον, ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό – επιχειρησιακό. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/324910-Tsipras-Na-demioyrgesoyme-klima-synaineses-sta-themata-exoterikes-politikes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...