Τσίπρας : Οι αμερικανοί μας έδωσαν στήριξη περισσότερη απο τους ευρωπαίους στη μάχη της διαπραγμάτευσης

Τσίπρας : Οι αμερικανοί μας έδωσαν στήριξη περισσότερη απο τους ευρωπαίους στη μάχη της διαπραγμάτευσης

“Στη μάχη αυτή υπήρχε μια ανοιχτή συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση με προέδρους και παράγοντες οργανισμών της Ομογένειας , στη διάρκεια δεξίωσης που διοργανώθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη αναφερφόμενος στην επτάμηνη διαπραγμάτευση.

Όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση βρήκε πολύ πιο ευήκοα ώτα απ’ ότι στις Βρυξέλλες, για την ανάγκη να υπάρξει μία δίκαιη διευθέτηση της κρίσης και αναγκαία απομείωση του δυσβάσταχτου και μη βιώσιμου δημόσιου χρέους που συσσωρεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια.

«Αυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει» τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι «η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα μία τέτοιας διευθέτησης, αλλά αυτή η μάχη πρέπει να τη δώσουμε και να τη δώσουμε ενωμένοι όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού μέσα κι έξω από τη χώρα».
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως αξιοποιεί την παρουσία του στη ΓΣ του ΟΗΕ προκειμένου να διακηρύξει τη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η δυνατότητα μιας δίκαιης διευθέτησης του κρίσιμου ζητήματος του χρέους και να αναζητήσει συμμαχίες και διεθνή στηρίγματα.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τους ομογενείς «καλύτερους πρεσβευτές του Ελληνισμού στις ΗΠΑ», μια χώρα η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο παγκοσμίως και σ’ όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν και το μέλλον του τόπου μας».
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού τους ομογενείς για τις ακατάπαυστες προσπάθειές τους για πολλά χρόνια, για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και το γεγονός ότι αποτελούν τον σημαντικότερο πρεσβευτή των συμφερόντων αυτών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...