Τσίπρας: “Ούτε εγώ είμαι ο Χάρι Πότερ ούτε το ευρώ είναι φετίχ”

Τσίπρας:
Να κλείσει τη συζήτηση για το νόμισμα, διαμηνύοντας πάντως ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ, επιχειρεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alp
Προκειμένου μάλιστα να αποφύγει την καλλιέργεια ανεξέλεγκτων προσδοκιών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν είναι «ο Χάρι Πότερ και αυτά που κατέστρεψαν σε τέσσερα χρόνια να τα αποκαταστήσω σε μια μέρα».

«Δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ, όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα διαλύοντας την κοινωνία καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζει δε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι δεν υπάρχει θέμα εξόδου από το ευρώ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι εάν υπήρχε θέμα θα έλεγε ότι «σημασία έχει η σωτηρία της χώρας και όχι το νόμισμα. Η σωτηρία του λαού και όχι το νόμισμα».

Υπεράσπισε μάλιστα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη λέγοντας ότι κακώς δέχεται επιθέσεις το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει μεν τις απόψεις του, αλλά εκφράζει δημοσίως τις επίσημες θέσεις του κόμματος.

Διαβεβαιώνει ότι θα κάνει «σκληρή διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους, που θα μας οδηγήσει σε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα» και τονίζει ότι «δεν έγινε ποτέ διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, ούτε – βεβαίως – από τον Παπανδρέου, αλλά ούτε και από τους Παπαδήμο και Σαμαρά».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε μεν στην επαναφορά του βασικού μισθού, αλλά για την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, είπε ότι θα γίνει με βάση και τα δημοσιονομικά δεδομένα εκείνης της περιόδου.

Για τις απολύσεις δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει όσες έγιναν έξω από τα όρια του Συντάγματος, αλλά για τις άλλες σημείωσε ότι «δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε σε όλους όλα. Ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις διαμήνυσε ότι θα ερευνηθούν όλες οι πράξεις του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ για τις τράπεζες και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, με την ανακεφαλαιοποίησή τους και στη συνέχεια την πώλησή τους, μίλησε για «πράξη που είναι ποινικά ελέγξιμη και κολάσιμη, για κακουργηματική απιστία εις βάρος του ελληνικού δημοσίου» και προειδοποίησε ότι «αυτοί οι οποίοι θα υπογράψουν θα έχουν τις συνέπειες του νόμου, έτσι όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως στόχο στις ευρωεκλογές ένα αποτέλεσμα, με το οποίο να γίνει πράξη το σύνθημα «στις 26 φεύγουν», ενώ επιτέθηκε στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...