Τσίπρας: “Ο Βενιζέλος περιφέρει τον τρόμο και προχωράει σε άθλιο εκβιασμό”

Τσίπρας:
Διμέτωπη επίθεση με σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ακρωτηριάζει τη δημοκρατία» και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου, ότι «περιφέρει τον τρόμο του», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα.
Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ότι η εκλογική ήττα της Ελιάς θα συμπαρασύρει σε πτώση την κυβέρνηση και θα υπάρξει πρόβλημα σταθερότητας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για έναν «άθλιο εκβιασμό», θέτοντας ωστόσο ορισμένα ερωτηματικά σημειώνοντας:

«Συμφωνούμε με τον κύριο Βενιζέλο. Γιατί αναγνωρίζει ότι οι επικείμενες εκλογές είναι κρίσιμες. Ότι μπορεί να σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Επαυξάνουμε μάλιστα: Θα σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Ότι δεν είναι χαλαρό πανηγύρι όπως τις παρουσίαζαν μέχρι χθες αλλά αποφασιστική μάχη».

Ερμηνεύοντας περαιτέρω τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε «Ποιους θέλει να εκβιάσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;» και απάντησε:

«Τους πολίτες που αν δεν τον ψηφίσουν θα στερηθούν από το προνόμιο να τους καταστρέφει ο Σαμαράς με τη δική του στήριξη;

»Ή τους ισχυρούς εκείνους εγχώριους και διεθνείς παράγοντες που στηρίζουν την κυβέρνηση για να επιβάλουν το καθεστώς τους;

»Μήπως φοβάται ο κύριος Βενιζέλος ότι θα τον εγκαταλείψουν, όπως ακριβώς τους προκατόχους του, στο έλεος της εκλογικής αισχύνης και της λαϊκής κατακραυγής; Αν είναι έτσι συμφωνούμε και μ’ αυτό. Έχει δίκιο να φοβάται.

» Γιατί εκτός των άλλων μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει».

Στην μακρά αναφορά του και στον Πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος, όσο καλή διάθεση κι αν έχει, δεν είναι παρά κομπάρσος ακόμα και στην κατάπτωση» και ότι ο κ. Σαμαράς «είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής», καθώς «αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής» αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το σύνταγμα, για να περάσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων».

Απαντώντας και στις επικρίσεις του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του στην χθεσινή συνέντευξή του στον Αντέννα, ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι , «εμφανίστηκε ως επικεφαλής όχι της κυβέρνησης, αλλά της αντιπολίτευσης», της αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας δηκτικά ότι «μάλλον ασκείται επιμελώς στα νέα καθήκοντα που τον περιμένουν».

Επιτέθηκε επίσης στον Πρωθυπουργό τονίζοντας ότι ο κύριος Σαμαράς, «παίζει τα πιο σκοτεινά παιγνίδια με την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής».

Απαντώντας και στην επίκριση του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «λεφτά υπάρχουν», ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «αυτό το έλεγε όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά κι ο ίδιος αυτοπροσώπως, με τα Ζάππεια», αλλά στην συνέχεια, «αναγκάστηκε να δηλώσει αμαρτωλός μπροστά στην κ. Μέρκελ στο Βερολίνο».

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στην κ. Μέρκελ, τον πρωθυπουργό, τον κ. Φούχτελ και την Τρόικα δήλωσε ότι «οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες.

»Η παντοδυναμία σας στην Ελλάδα τελειώνει. Και ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα. Γράφει πάλι, όπως πάντοτε στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και του έθνους, το δικό του βιβλίο».

«Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για μια κυβέρνηση «που αποσταθεροποιείται κάθε μέρα και αποσταθεροποιεί έτσι τα πάντα στη χώρα.

»Μια κυβέρνηση που διατρέχεται από εμφύλιους μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζουν και των στελεχών που την υποστηρίζουν. Μια κυβέρνηση αστάθειας, που έχει μετατρέψει σε προεκλογικό πρόγραμμα τον πανικό μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή ετυμηγορία».

Πολιτικά επικίνδυνο χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «δεν είσαι απλώς ακραία διχαστικός καιροσκόπος» όταν θες να γυρίσεις πίσω τη χώρα σου στο χειρότερο χθες, τη στιγμή που πάει να βγει από την κρίση, όταν δυσαρεστείσαι για την υποδειγματική δίωξη των ναζιστών και όταν απειλείς όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου.

»Είσαι και πολιτικά επικίνδυνος. Και αποπνέεις σήψη και παρακμή…» πρόσθεσε ο Κ. Κεδίκογλου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...