Τσίπρας: Ταυτίζεστε με τις χειρότερες θέσεις των δανειστών

Τσίπρας: Ταυτίζεστε με τις χειρότερες θέσεις των δανειστών

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 22/05/2016 – 21:12

Τσίπρας: Ταυτίζεστε με τις χειρότερες θέσεις των δανειστών

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»                                                                    

Δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ταύτιση με τις χειρότερες θέσεις των δανειστών και παράλληλα επισήμανε ότι η αναφορά του στο θέμα του χρέους απηχεί «την σταθερή θέση του κ. Σόιμπλε ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος».

«Θέλετε σκληρές μεταρρυθμίσεις αλλά δεν θέλετε διευθέτηση του χρέους. Είστε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις σκληρές μεταρρυθμίσεις και με τον κ. Σόιμπλε στο ζήτημα του χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «είναι μεγάλη αδικία να ζητήσουμε να μας φέρουν αναδρομικά πίσω το ΕΚΑΣ. Δεν θα το κάνουμε».

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι αφιέρωσε το μισό της ομιλίας του σε ύβρεις, ενώ σχολίασε την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος έκανε λόγο για μία «νέα συμφωνία» με στόχο να επιτευχθεί ανάπτυξη 4% και να συμφωνηθεί πλεόνασμα 2%.

«Οι κυβερνήσεις σας κατάφεραν το αντίθετο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και διερωτήθηκε: Πού ήσασταν τόσο καιρό και δεν μας λέγατε ότι η λύση είναι χαμηλότερα πλεονάσματα και υψηλότερη ανάπτυξη;».

«Μας είπατε ότι αυτές τις φοβερές ιδέες θα τις εφαρμόσετε από το 2017 ως το 2021. Τι έγινε κύριε Μητσοτάκη; Να μη φεύγουμε ακόμα; Να περιμένουμε ως το 2017;», αναρωτήθηκε εν συνεχεία ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2019. Επανέλαβε επίσης ότι οι προβλέψεις θέλουν το 2016 να «κλείνει» με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Η Ν.Δ. προετοίμαζε μέτρα ύψους 7,7 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 – 2016»

Για απύθμενο θράσος κατηγόρησε  στη συνέχεια τη Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κριτική της για τους έμμεσους φόρους και κατήγγειλε ότι «σήμερα προχωρά σε μια εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης αν και είχε αναλάβει δεσμεύσεις για μέτρα 7,7 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει αν θα κάλυπτε το κενό των 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ περικόπτοντας δαπάνες. «Θα μειώνατε στο μισό τους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου; Θα κλείνατε σχολεία και νοσοκομεία;

Η αλήθεια είναι ότι και μισθούς και συντάξεις θα κόβατε και απολύσεις θα κάνατε αλλά και νέους φόρους θα επιβάλλατε. Γιατί αλλιώς τα 7,7 δισ. δεν βγαίνουν», είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία «να σταματήσει το αστείο περί φοροκαταιγίδας» γιατί είναι «ψευδές και συκοφαντικό».

«Τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης»

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος. Σήμερα κάνουμε το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα σημάνει μια νέα, δημιουργική εποχή για την Ελλάδα. Μια εποχή που θα έχει και αυτή τις δυσκολίες της όμως θα έχει και προοπτική», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «απόψε οι Ευρωπαίοι ηγέτες παίρνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί».

«Αγωνιζόμαστε για ουσιαστική λύση για το χρέος»

«Εμείς σήμερα αγωνιζόμαστε για ουσιαστική και ρεαλιστική λύση για το χρέος. Για μια ουσιαστική απομείωση, ώστε να αφαιρέσουμε βάρη από τους πολίτες που θα πάρουν στις πλάτες τους το έργο της ανασυγκρότησης αυτού εδώ του τόπου, τα επόμενα χρόνια. Τους νέους και της νέες αυτής της χώρας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι και σε αυτόν τον αγώνα η Ελλάδα δεν είναι μόνη της πλέον.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «από τους Έλληνες έχουμε πάρει πολλά και τους έχουμε δώσει λίγα» και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συστρατευθεί στην εθνική προσπάθεια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...