Τσίπρας: Τηρήσαμε τη συμφωνία, δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα

Τσίπρας: Τηρήσαμε τη συμφωνία, δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 14/04/2016 – 18:11

Τσίπρας: Τηρήσαμε τη συμφωνία, δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα

«Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα», ανέφερε σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο Στρασβούργο.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Αναφορικά με τη συνάντησή του με τον Μάρτιν Σουλτς, σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν και τα οποία, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, στοχεύουν στην προστασία των πιο αδύναμων.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί ο κ. Σουλτς συμμερίζεται την άποψη της ελληνικής πλευράς για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

H ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα 3/3.

Νωρίτερα, σε άλλη ανάρτησή του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον Μάρτιν Σουλτς, επεσήμανε ότι «έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη», ενώ υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας».

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τη συνάντηση Τσίπρα – Σουλτς

Ικανοποίηση εξέφρασε η ελληνική πλευρά για το αποτέλεσμα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς. Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, διαπιστώθηκε κοινός τόπος και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, τους δύο πολιτικούς απασχόλησαν τα δύο νομοσχέδια, φορολογικό και ασφαλιστικό, που προετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα ήταν επί της ουσίας να εξηγήσει τα δύο νομοσχέδια και να επαναλάβει την ελληνική θέση, ότι ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης, στο βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως.

Στο γεύμα «παρών» ήταν και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...