Τσίπρας απο την Πάτρα : οι εκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος

Τσίπρας απο την Πάτρα : οι εκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος στην κάλπη της Κυριακής έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και από την Πάτρα απηύθυνε προσκλητήριο να μη πάει καμία ψήφος χαμένη στη «μάχη» των εκλογών.

«Κάθε ψήφος που δεν δίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και στη διαφθορά», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο κάλεσε τους πολίτες να μην λείψει κανείς.

Κάνοντας ένα γενναίο άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους που είναι αναποφάσιστοι ή φλερτάρουν με την αποχή, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι « ζητάει τη ψήφο του λαού, κατεβαίνοντας στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κου Σαμαρά.Και όλοι γνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα πεπραγμένα του».

«Αν τολμούν Μεϊμαράκης -Σαμαράς ας πουν ότι θα έφερναν καλύτερη συμφωνία»

Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Μειμαράκη «αν τολμά να ισχυριστεί ότι ο ίδιος ή ο κος Σαμαράς θα έφερνε καλύτερη συμφωνία». Ας το πει ανοιχτά, τον προέτρεψε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί. Ταυτόχρονα, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε άνοιγμα και στους νέους «να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ» στην κάλπη , καθώς και στη μεσαία τάξη, στον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας, τους μικρομεσαίους, τους φτωχούς, τους άνεργους και τους συνταξιούχους.

«Μπορούν να διαπραγματευτούν αυτοί που ζητούσαν να υπογράψουμε;»

Στη συνέχεια, διατύπωσε ένα μπαράζ ερωτημάτων, καλώντας τον κόσμο να απαντήσει αν πιστεύει «ότι η ΝΔ θα διαπραγματευτεί για τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων, τους αστυνομικούς, όταν ο κος Μειμαράκης τους αποκαλεί όλους άχρηστους». Αν πιστεύει ότι, ότι θα διαπραγματευτεί για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά που, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα λίγων και άπληστων εκπροσώπων του κεφαλαίου.

«Πιστεύετε στ’ αλήθεια, ότι μπορεί να σας προστατεύσουν απέναντι στους δανειστές, αυτοί που κάθε μέρα, επί έξι μήνες, μας σταύρωναν ως επικίνδυνους και ανεύθυνους, μόνο και μόνο επειδή διαπραγματευόμασταν για εσάς – για το λαό και τον τόπο;», ρώτησε και θύμισε ότι οι ίδιοι ζήταγαν να υπογράψουμε όταν οι πιστωτές μας έδιναν συμφωνία με 20 δις μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή 20 δις περισσότερα μέτρα.

«Είναι σε θέση να διαπραγματευτούν οι ομοτράπεζοι του Χριστοφοράκου;»

Τέλος, αφού διεμήνυσε ότι η αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου «είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα», επανήλθε στα «καυτά» θέματα διαφθοράς.

«Πιστεύετε στ’ αλήθεια, ότι, αν εγκαταλείψετε την Ελλάδα στους ομοτράπεζους του κυρίου Χριστοφοράκου, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τρόφιμους της λίστας Λαγκάρντ και στους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής, πιστεύετε, στ’ αλήθεια, ότι αυτοί είναι σε θέση να διαπραγματευτούν;», ρώτησε και συνέχισε λέγοντας : «Πως θα διαπραγματευτούν, όταν η άλλη πλευρά τους κρατάει από το σβέρκο; Με την κατάθεση Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη, που παραμένει, για όλους εμάς, επτασφράγιστο μυστικό, ακριβώς επειδή είναι κλειστό διαπραγματευτικό χαρτί της πλευράς των δανειστών απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...