Τσίπρας για προσφυγικό: Θετικό το ότι η Ελλάδα βρίσκει ερείσματα και υπάρχει κοινή στάση και θέση

Τσίπρας για προσφυγικό: Θετικό το ότι η Ελλάδα βρίσκει ερείσματα και υπάρχει κοινή στάση και θέση

Αβραμο Τσιπρ

Αβραμόπουλος: “Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή – Αν καταρρεύσει η Ζώνη Σένγκεν αρχίζει το τέλος της Ευρώπης”

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το προσφυγικό, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει κοινή στάση και θέση και ότι «η Ελλάδα βρίσκει ερείσματα».

«Το χαρτοφυλάκιό σας έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Η χώρα μας είναι στην εμπροσθοφυλακή» πρόσθεσε ο ίδιος τονίζοντας ότι η κρίση δεν αφορά μόνο τις χώρες υποδοχής αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο Δ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι στόχος της Κομισιόν είναι να προστατευθεί πάση θυσία η Ζώνη Σένγκεν. «Αν καταρρεύσει η Ζώνη Σένγκεν αρχίζει το τέλος της Ευρώπης», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενώ σημείωσε ότι «υπάρχουν κάποιες τάσεις που μας ανησυχούν».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξήρε τη συμβολή της Ελλάδος στο προσφυγικό. «Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν δύο χρόνια πριν, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/303083-Tsipras-prosphygiko-E-Ellada-briskei-ereismata-Yparchei-koine-stase-kai-these ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...