“Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ζημιώνουν τη χώρα με αυτά που λένε”

«Η Ελλάδα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να μπει σε άλλη τροχιά» επισήμανε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία.

Επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ζημιώνουν τη χώρα και το ίδιο τους το κόμμα με αυτά που λένε βλέπουν πάλι καινούρια μέτρα».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι υπήρχε επιτυχής έξοδος της χώρας στις αγορές, ότι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, ότι τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος διανέμεται, ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ότι το 2014 θα έχουμε ανάπτυξη 0,6%, έπειτα από χρόνια ύφεσης, και αυτό σημαίνει ότι το εισόδημα αυξάνεται.

«Μπήκαν τα θεμέλια και θα φανεί στη ζωή μας…» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «δεν πατάς ένα κουμπί για να εξαφανιστεί η ανεργία, δεν λέω ότι είμαστε σε κήπο με τριαντάφυλλα, δεν λέω ότι έχουν λυθεί όλα, αλλά το πράγμα προχωρεί».

Λαϊκές αγορές

Όσον αφορά τις έντονες αντιδράσεις για το ν/σ για τις λαϊκές αγορές, διευκρίνισε ότι ξεχωρίζουν οι πάγκοι καταναλωτών-εμπόρων για να ξέρουν οι καταναλωτές αν ο πάγκος ανήκει σε έμπορο ή παραγωγό. «Κάποιος είναι παραπεταμένος, κάποιος είναι πρώτο “τραπέζι πίστα”, γι’ αυτό λέμε, με κλήρωση οι θέσεις στους πάγκους. Είναι αρνητικό να υπάρχει διαφανές σύστημα;» διερωτήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μέτρα ρευστότητας στην αγορά

«Είμαστε τρίτοι στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ όταν κανείς δεν το πίστευε, ενώ στις εξαγωγές έχουμε 25 βήματα για τη διευκόλυνση των εξαγωγών, απελευθερώνουμε τις αγορές» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, ωστόσο διευκρίνισε ότι υπάρχει ακόμη οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά . «Με το ΕΣΠΑ απορροφήσαμε 5 δισ. ευρώ πέρυσι, αλλά το κενό είναι 15 με 18 δισ.» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου θα συμβάλλει για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και θα δώσει μια ακόμη ανάσα ρευστότητας.

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ζημιώνουν τη χώρα

Κάνοντας λόγο για Κασσάνδρες, ο Κωστής Χατζηδάκης επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ζημιώνουν τη χώρα και το ίδιο τους το κόμμα με αυτά που λένε βλέπουν πάλι καινούρια μέτρα. Δεν βοηθάει αυτή η προσέγγιση, ούτε τους ίδιους ούτε τη χώρα». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει υπερβεί τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων όσοι λένε μεγάλα λόγια και προβλέπουν πολιτικές εξελίξεις θα το βρουν μπροστά τους».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί τον ρόλο του, δεν του κάνει το κουστούμι του, και όλα αυτά που βλέπετε με τα ευρωψηφοδέλτια κτλ. είναι ενδεικτικά της πολιτικής του αμηχανίας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...