Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία: Βγαίνουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018

Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία: Βγαίνουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018

«Η χώρα θα είναι εκτός μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 και αυτό πρέπει να γίνει φανερό στη ΝΔ που έχει καταρρεύσει πέντε φορές την κυβέρνηση ως τώρα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Το πολιτικό μας σχέδιο αποδίδει. Ακόμα και αυτοί που ήταν στο παρελθόν πιο επιφυλακτικοί οφείλουν να το αναγνωρίσουν» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε ότι η τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να κλείσει σύντομα αφού αυτή είναι η βούληση όλων των πλευρών, παρά το ότι – όπως παραδέχθηκε ο Γ.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας – υπάρχουν ακόμα εκκρεμή θέματα που θέλουν περαιτέρω συζήτηση.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χαιρετίστηκε από όλα τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας το γεγονός ότι από το πρώτο μέρος της αξιολόγησης φάνηκε  ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό πρόβλημα το 2018, ενώ – όπως σημείωναν «το προηγούμενο διάστημα στελέχη της Ν.Δ. μιλούσαν για νέα μέτρα και εκλογές». Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, χωρίς εκπλήξεις» και  διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για λήψη νέων μέτρων το 2018 και εκλογές την ερχόμενη άνοιξη υποστηρίζοντας ότι τα σενάρια αυτά διαψεύδονται και από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.  Σε ότι αφορά στο λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπήρξε συμφωνήθηκε να δοθεί στα χαμηλότερα κοινωνικά εισοδήματα. 

Κριτική σε Μουζάλα για το προσφυγικό

Τεταμένο ήταν το κλίμα κατά πληροφορίες για το προσφυγικό. Ο πρωθυπουργό,  άκουσε την εντονότατη κριτική των στελεχών των 53 +, στοχευμένη στους χειρισμούς του κ. Μουζάλα και στην ανάγκη για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Ο κ. Μουζάλας φέρεται να απάντησε ότι «είναι δύσκολο επειδή εμπλέκονται πολλά υπουργεία» και να υποστηρίζει ότι βασική μέριμνα όλων είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ευαίσθητων ομάδων και ασυνόδευτων τέκνων. «Στην Ελλάδα έχει πέσει μεγάλο βάρος μίας συμφωνίας που όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι δύσκολη» περιορίστηκε να αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα πιο πλούσιο παρασκήνιο, καθώς  πληροφορίες ανέφεραν ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου. «Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα», δήλωνα ν κυβερνητικές πηγές διαψεύδοντας δημοσιεύματα.
Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες μέλη της ομάδας των «53» του άσκησε σφοδρή κριτική  κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για την πολιτική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και κυρίως για το γεγονός ότι οι πρόσφυγες παραμένουν στα νησιά. Ο κ. Μουζάλας απάντησε ότι «δεν δική μου πολιτική αλλά της κυβέρνησης. Εγώ την πιστεύω. Αν αλλάξουμε πολιτική θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/307564-Tsipras-sten-Politike-Grammateia-Bgainoyme-apo-ta-mnemonia-ton-Aygoysto-toy-2018 ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...