Τσαβούσογλου: Είπαμε ότι αν κηρύξουν ΑΟΖ θα στείλουμε πλοία

Τσαβούσογλου: Είπαμε ότι αν κηρύξουν ΑΟΖ θα στείλουμε πλοία
Παρά τις ελπίδες που εξέφρασε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος ότι η Τουρκία λαμβάνει τα μηνύματα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, η Άγκυρα επανέρχεται στις προκλητικές της απαιτήσεις για άμεση διακοπή των ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη.

Οι εργασίες έρευνας και γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμία εγκυρότητα, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου σε χθεσινή του συνέντευξή στο κανάλι 24, τονίζοντας ότι «οι εν λόγω χώρες παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες εξαιτίας των συγκυριών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

«Είπαμε πως αν κηρύξουν ΑΟΖ θα στείλουμε τα πλοία μας εκεί. Τα βήματα που έκαναν δεν ωφελούν στην λύση», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών επανέλαβε τη θέση ότι το ψευδοκράτος έχει δικαιώματα επί των πηγών της περιοχής. «Ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, οι έρευνες πετρελαίου δεν αποτελούν επίδειξη καλής πρόθεσης. Ενώ από την μια οι πλευρές αναζητούν διάλογο για την ειρήνη, εάν λέτε ας συνεχιστούν οι γεωτρήσεις τότε πείτε και στην `ΤΔΒΚ` ας κάνουμε μαζί τις έρευνες και τις γεωτρήσεις. Αν και αυτό δεν γίνεται ας ιδρυθεί μια κοινή εταιρεία, να γίνουν έρευνες και να διαμοιραστούν τα εισοδήματα. Αντί αυτού εσείς δίνετε ως δικαιολογία την αποστολή του Μπάρμπαρος και αποχωρείτε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» κατέληξε ο κ. Τσαβούσογλου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...