Τσαβούσογλου: Πρωτεύουσα του ρατσισμού η Αυστρία

ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ                                             

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Αυστρίας μετά τις δηλώσεις του Αυστριακού καγκελάριου, Κρίστιαν Κερν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποκάλεσε την Αυστρία «πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού» μετά τις δηλώσεις του Αυστριακού καγκελάριου, Κρίστιαν Κερν, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «TGRT Haber, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως τα σχόλια του Κρίστιαν Κερν είναι “προσβλητικά” και τα απέρριψε στο σύνολό τους.

Ο Αυστριακός καγκελάριος, Κρίστιαν Κερν, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ των ευρωπαίων αρχηγών προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των δημοκρατικών και οικονομικών ελλειμμάτων της χώρας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζον Κέρι, θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 24 Αυγούστου.

Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών: Να μετριάσει τους τόνους η Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, διαμήνυσε στην Άγκυρα να μετριάσει τους τόνους στα λόγια και στα έργα της μετά τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, ο οποίος χαρακτήρισε την Αυστρία «πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε τα σχόλια αυτά μετά τις δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελάριου, Κρίστιαν Κερν, ο οποίος δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ των Ευρωπαίων αρχηγών κυβερνήσεων προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των δημοκρατικών και οικονομικών ελλειμμάτων της χώρας.

«Απορρίπτω έντονα την κριτική για την Αυστρία από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Η Άγκυρα καλείται να μετριάσει την επιλογή των λόγων και το σχέδιο δράσης της (στο εσωτερικό) καθώς και να ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο Σεμπαστιάν Κουρτς, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...