Τσακαλώτος: Έρχονται σημαντικές μειώσεις φόρων επόμενα χρόνια

Τσακαλώτος: Έρχονται σημαντικές μειώσεις φόρων επόμενα χρόνια

 

Τα επόμενα χρόνια θα έρθουν σημαντικές μειώσεις φόρων, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στο Ηράκλειο Κρήτης,  το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο–Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης  και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Έξοδος και Ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο» και ο υπουργός παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο υπουργός επισήμανε ότι για την κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο θεωρείται θεμελιώδους σημασίας η συναίνεση της κοινωνίας, καθώς χωρίς αυτή ο σχεδιασμός που έχει καταρτιστεί για την έξοδο από την κρίση δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί.

Επίσης, τόνισε ότι απώτερος στόχος για την ανάκαμψη της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη ήταν η πάταξη της φοροδιαφυγής, μια μάχη που όπως είπε, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, παραδέχθηκε, ότι η μεσαία τάξη δέχθηκε οικονομικές πιέσεις, αλλά τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με την ανάπτυξη, θα ακολουθήσουν μειώσει των φορολογικών βαρών.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος, αναφέρθηκε στην πορεία της δ’ αξιολόγησης, του ελληνικού προγράμματος τονίζοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ξένες επενδύσεις θα είναι τα αναπτυξιακά εργαλεία που θα πρέπει να επιδιωχθούν για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ταχύτερη επιστροφή στην ανάπτυξη.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/322801-Tsakalotos-Erchontai-semantikes-meioseis-phoron-epomena-chronia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...