Τσακαλώτος: Η Τουρκία δεν επηρεάζει την καθαρή έξοδο

Τσακαλώτος: Η Τουρκία δεν επηρεάζει την καθαρή έξοδο

Στις 21 Αυγούστου η Ελλάδα ανοίγει νέα σελίδα και αυτό είναι οριστικό. Ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρεάζεται από βραχυπρόθεσμες αναταράξεις στις χρηματαγορές, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μπορεί η περιδίνηση της τουρκικής Οικονομίας να τρομάζει τις διεθνείς αγορές και πολλοί αναλυτές να δείχνουν και στις εξελίξεις που τρέχουν στην Ιταλία, όμως η Ελλάδα, χάρη στο μαξιλάρι ρευστότητας των 24 δις ευρώ, προστατεύεται από τις απότομες διακυμάνσεις στις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι το αποθεματικό, καλύπτει τις χρηματοδοτικές  ανάγκες της ελληνικής Οικονομίας για 22 μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια, δηλαδή μέχρι και τον Ιούνιο του 2020. Σύμφωνα με γνώστες των εξελίξεων, μπορεί να κρατήσει ακόμα περισσότερο, αλλά εκτιμάται ότι η χώρα μέχρι τότε θα έχει βρει την κατάλληλη στιγμή για επιστροφή στις κεφαλαιαγορές.

Ειδικότερα ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε στον ενημερωτικό ιστότοπο «newpost.gr» πως: «η ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία. Η ευχή μας είναι οι γείτονες να ξεπεράσουν γρήγορα τα προβλήματά τους. Ωστόσο, τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας δεν επηρεάζουν την καθαρή έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τα μνημόνια. Η καθαρή έξοδος στηρίζεται:

-Στη συμφωνία του Eurogroup για το ρύθμιση του χρέους.

-Στο μαξιλαράκι ρευστότητας (cash buffer) που έχουμε δημιουργήσει και διασφαλίζει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρεάζεται από βραχυπρόθεσμες αναταράξεις στις χρηματαγορές. Στις 21 Αυγούστου η Ελλάδα ανοίγει νέα σελίδα και αυτό είναι οριστικό».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339911-Tsakalotos-E-Toyrkia-den-epereazei-ten-kathare-exodo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...