Τσακαλώτος: Η εναντίωση της Γερμανίας στην ελάφρυνση χρέους δεν είναι ρεαλιστική

Τσακαλώτος

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ                                                                  

Μη ρεαλιστική χαρακτηρίζει την εναντίωση της Γερμανίας στην ελάφρυνση χρέους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με την απαίτησή της για συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε, «ο Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα συμφωνήσει και δεν θα υπάρχει μεγάλη ελάφρυνση χρέους». «Πρέπει να κάνει μία παραχώρηση και πιστεύω ότι βαθιά μέσα του το καταλαβαίνει αυτό» πρόσθεσε.

Όπως είπε, μετέφερε αυτό το μήνυμα στον Γερμανό ομόλογό του καθώς και οι δύο υπουργοί συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

«Είναι ένας έξυπνος πολιτικός. Βρίσκεται στα πράγματα για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να τα έχει και τα τρία» είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ. 

Σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Τσακαλώτος επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. 

Ο Υπουργός παρομοίασε την Ελλάδα με μία γαζέλα που προσπαθεί να μην ποδοπατηθεί από δύο ελέφαντες που μαλώνουν, στην προκειμένη περίπτωση τη Γερμανία και το ΔΝΤ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...