Τσακαλώτος: Πολύ κοντά σε συμφωνία για τη φορολογία εισοδήματος

Τσακαλώτος: Πολύ κοντά σε συμφωνία για τη φορολογία εισοδήματος

Κατηγορία

n.anastasiou
Παρασκευή 18/03/2016 – 08:34

Τσακαλώτος

ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ                                                                                                   

Σύγκλιση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών στη φορολογία εισοδήματος επιτεύχθηκε κατά τη συνάντησή τους που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι «Είμαστε αρκετά πολύ κοντά σε τελική συμφωνία για τη φορολογία εισοδήματος» με βάση την οποία θα συνεισφέρουν περισσότερο οι πλούσιοι και θα πληρώσουν λιγότερα τα χαμηλά εισοδήματα.

«Είναι κάτι που μπορεί να στηρίξει η Αριστερά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα όπως διευκρίνιζαν αρμόδιες πηγές δεν πρόκειται να υπάρξει νέα συνάντηση για τη φορολογία εισοδήματος μεταξύ κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών.

Ο υπουργός ανέφερε ότι σήμερα, Παρασκευή, θα υπάρξει νέος γύρος συζητήσεων για τα υπόλοιπα μέτρα, φορολογικά και μη, προκειμένου να διασφαλιστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ.

Παράγοντες του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν ότι τα μέτρα αυτά θα είναι της τάξης του 1% του ΑΕΠ ή περίπου 1,7 δισ. ευρώ και «τα οποία έχουμε προτείνει και εμείς και αυτοί και που χρειάζεται συζήτηση ξανά και ξανά».

Ο κ. Τσακαλώτος είπε, επίσης, ότι υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το νέο ασφαλιστικό, αλλά αντίθετα είναι πιο μεγάλη η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών για τα «κόκκινα» δάνεια και μπορεί να χρειαστεί επιπλέον χρόνος για το συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...