«Τσεκούρι» 440 εκατ. στο εισόδημα των Ελλήνων, δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ!

Κυριακή 24/07/2016 – 21:55

  Ασφυκτικές πιέσεις στο εισόδημα των ελλήνων κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ, με μία νέα μείωση της τάξης του 1,8% ή 440 εκατ. ευρώ, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το συνολικό εισόδημα, υποχώρησε από 26,9 δισ. ευρώ σε 26,4 δισ. ευρώ. Τα ίδια στοιχεία, δείχνουν πως το μειωμένο εισόδημα, είχε ως αποτέλεσμα και μείωση της κατανάλωσης κατά 2,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 29,7 δισ. ευρώ σε 28,9 δισ. ευρώ!

 Οι σκληρή προσαρμογή, έφερε και «ψαλίδι» 9,4% στο ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών.  Μία τάση συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας, που έρχεται σαν αποτέλεσμα των πολιτικών ακραίας λιτότητας που έχουν επιβάλει οι δανειστές και κύκλοι της αγοράς τονίζουν πως  η συρρίκνωση της κατανάλωσης συνεχίστηκε και στο δεύτερο τρίμηνο. Μία εξέλιξη, που «παγώνει» την αγορά και ασκεί ασύμμετρες πιέσεις ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις.

 Με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν ως χειρότερο σημείο της καταναλωτικής «βουτιάς» τον μήνα Μάιο με μία πτώση της τάξης του 10%. Η πτώση τον Μάιο, αποδίδεται από την αγορά, κυρίως στα νέα υφεσιακά  μέτρα, που άγγιξαν τόσο την φορολογία και το ασφαλιστικό,  όσο και τα δημοσιονομικά. Τα πρώτα σημαίνουν μειώσεις στο πραγματικό εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων,  που μπορεί να ξεκλείδωσαν την πρώτη αξιολόγηση και να έφεραν ζεστή χρήμα στα δημόσια ταμεία, με την εκταμίευση της δόσης, αλλά παράλληλα «έκοψαν» μέρος από το εισόδημα των καταναλωτών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...