ΤτΕ: Αίρεται το «μπλόκο» στην χορήγηση νέων δανείων από την Τρ. Αττικής

Τράπεζα Αττικης

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, έβγαλε η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής και η Τράπεζα της Ελλάδος χαιρετίζει αυτή την εξέλιξη, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της, ότι από εδώ και πέρα, μπορεί να  αισιοδοξεί για το μέλλον.  Αν και η εκλογή του νέου Δ.Σ., είχε γίνει «σίριαλ» την προηγούμενη εβδομάδα, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και από την ΤτΕ, κάνουν λόγο για μία νέα περίοδο στενής συνεργασίας. Ο ορισμός νέου Δ.Σ. απελευθερώνει την τράπεζα από τους περιορισμούς στην χορήγηση νέων δανείων.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα αναφέρει, πως η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής θέτει τέρμα στο διοικητικό κενό και επιτρέπει στην τράπεζα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Οι σημερινές αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Αττικής.

Επισημαίνει, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεργαστεί στενά με τη νέα Διοίκηση της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και λειτουργιών της.

Σχετικά με τις πληροφορίες που αφορούσαν την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας, η ΤτΕ, ξεκαθαρίζει ότι Τράπεζα Αττικής έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από  το ελάχιστο αποδεκτό όριο και συνθήκες ρευστότητας που υποστηρίζονται κανονικά από το πλαίσιο παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.   Μετά της σημερινές εξελίξεις, η ΤτΕ αίρει άμεσα τους  περιορισμούς στη χορήγηση νέων πιστώσεων, καταλήγει η ΤτΕ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...