ΤτΕ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος

ΤτΕ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος

«Βιώσιμο» χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος (βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα), η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), ενώ ως προς την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αποφαίνεται θετικά, αλλά με αστερίσκο. Η νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους της κεντρικής τράπεζας θα περιλαμβάνεται στην έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που θα παρουσιάσει σήμερα ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, είναι προϋπόθεση η συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων και θεωρεί δεδομένη την τήρηση της δέσμευσης των υπουργών Οικονομικών για νέες παρεμβάσεις αν χρειαστεί.

Στην έκθεση, αναμένεται να περιλαμβάνονται και συστάσεις στις τράπεζες, σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια. Παρά τη σημαντική βελτίωση τα προηγούμενα χρόνια, το 2018 δεν παρουσιάζεται καμία σοβαρή βελτίωση έναντι των συντηρητικών αποτελεσμάτων του 2017 και ο Γιάννης Στουρνάρας, αναμένεται να «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου», ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες απομείωσης τους.  

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/336236-TtE-Biosimo-to-elleniko-chreos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...