ΤτΕ: Επενδύσεις χρηματοδότηση και τεχνογνωσία από την συνεργασία με την Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

ΤτΕ: Επενδύσεις χρηματοδότηση και τεχνογνωσία από την συνεργασία με την Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Χρηματοδότηση και τεχνογνωσία είναι τα βασικά οφέλη για την ελληνική Οικονομία από  τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)  τόνισε ο  διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος(ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, μέσα από τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση της «Έκθεσης για τη Μετάβαση 2015-2016» της EBRD.

 Την στιγμή που η ελληνική Οικονομία, μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και σκληρής λιτότητας, βρίσκεται στην «δύνη» της ύφεσης, οι συνεργασίες με αξιόπιστους εταίρους και η χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν εντός της Ευρωζώνης, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, σε κάθε κατεύθυνση πως, έχει μπει σε μία νέα τροχιά ανάκαμψης, με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη.
 Η συνεργασία αυτή μπορεί να αποβεί ωφέλιμη, ειδικά σε αναπτυξιακά έργα και στη στήριξη του εμπορίου.  Σε μήνυμά του, ο Διοικητής της ΤτΕ, ανέφερε πως, δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδας, ωστόσο στάθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης παρουσίασης, δεδομένου ότι νωρίτερα εφέτος η EBRD ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των ελληνικών αρχών να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε προσωρινή βάση στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα για τις επενδύσεις προσέθεσε πως, θα λάβουν χώρα κατά την περίοδο έως το 2020 και, στο πλαίσιο του νέου της ρόλου στη χώρα μας, η EBRD άνοιξε τοπικό γραφείο». Σχετικά με την «Έκθεση για τη Μετάβαση» τόνισε πως, αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, μια χώρα με πολύ μεγάλο αριθμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ανάγκη για περαιτέρω επενδύσεις σε υποδομές.

«Η Έκθεση επικεντρώνεται στα είδη χρηματοδότησης που απαιτούνται για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη. Μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, πολλές από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η EBRD βρίσκονται σε στασιμότητα και έχει προκύψει επενδυτικό κενό το οποίο συνδέεται, τουλάχιστον εν μέρει, με έλλειψη χρηματοδοτικών πόρων και επιλογών».
Τέλος, ο κ. Στουρνάρας, ανέφερε πως, «η επανεκκίνηση της χρηματοδότησης και η διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης αποτελούν ζητήματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έτσι, είμαι βέβαιος ότι η Έκθεση θα περιέχει πολλές ιδέες που θα βοηθήσουν την Ελλάδα».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...