ΤτΕ: Σε θετικό έδαφος η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων τον Μάρτιο

ΤτΕ: Σε θετικό έδαφος η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων τον Μάρτιο

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 27/04/2016 – 16:26

ΤτΕ: Σε θετικό έδαφος η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων τον Μάρτιο

ΣΤΑ +272 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ                                                                           

ΣΤΑ 121,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤτΕ

Βελτίωση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τον Μάρτιο.

Παράλληλα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες, διαμορφώθηκε σε -2,1%, από -2,3% τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζοντας σημάδια εξισορρόπησης, αν και η συνολική μηνιαία ροή παρέμεινε αρνητική στα 146 εκατ. ευρώ, έναντι 295 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Το ίδιο διάστημα, κατά 210 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες, τον Μάρτιο του 2016.

Μείωση 210 εκατ. ευρώ στις καταθέσεις τον Μάρτιο!

Συνεχίστηκε η μείωση των συνολικών καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με τα στοιχεία Μαρτίου, να δείχνουν απώλεια 210 εκατ. ευρώ που διαμορφώθηκαν στα 121,47 δισ. ευρώ, τον Μάρτιο, συνεχίζοντας την πτωτική τάση που κατεγράφη τον Φεβρουάριο, όταν  είχαν μειωθεί στα 121,68 δις. ευρώ. Το αποτέλεσμα Μαρτίου, αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο συνολικών καταθέσεων, από τον Ιούλιο του 2003.

Σε θετικό έδαφος η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Στροφή  σε θετικά νούμερα παρατηρήθηκε η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις και σύμφωνα με τα στοιχεία Μαρτίου του 2016, της ΤτΕ, ήταν θετική κατά 224 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 48 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο.  Παράλληλα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,4%, από ‑1,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -0,9%, από -1,6% το Φεβρουάριο του 2016, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 263 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 49 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Στο -8,7% η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -8,7% το Μάρτιο του 2016, από -6,1% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 40 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ασκήσεις ισορροπίας  στην χρηματοδότηση των επαγγελματιών και αγροτών

Χωρίς μεγάλες μεταβολές, κατεγράφη βελτίωση στη μηνιαία ροή χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις, που αν και παρέμεινε αρνητική κατά 9 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε από τα -20 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε  στο -1,0%, αμετάβλητος έναντι του προηγούμενου μήνα.

Δυσκολεύει η χρηματοδότηση των νοικοκυριών

Αρνητική κατά 361 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Μάρτιο του 2016, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 226 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -3,0%, από -2,9% το Φεβρουάριο του 2016.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...