ΤτΕ: 13,4 % μειώθηκαν οι καταθέσεις μέσα σε ένα χρόνο

ΤτΕ: 13,4 % μειώθηκαν οι καταθέσεις μέσα σε ένα χρόνο

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 29/03/2016 – 17:13

trapeza-ellados

Πάνω από 13% μειώθηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, τον Φεβρουάριο, έναντι με τα αποτελέσματα του Φεβρουαρίου του 2015. Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών υποχώρησαν στα 121,68 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο 2016, από 122,23 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Παρά τις προσπάθειες  του τραπεζικού συστήματος για επιστροφή των καταθέσεων, οι δυσμενείς συνθήκες που συνοδεύουν τα Capital Controls και το σύννεφο της αβεβαιότητας, που συντηρείται έως ότου να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, κάνουν τους καταθέτες επιφυλακτικούς απέναντι στην τραπεζική αποταμίευση. 

Η τάση συντηρείται από το τέλος Ιουνίου όταν μετά την τραπεζική αργία επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων το σύνολο των καταθέσεων ήταν περίπου 122,2 δισ. ευρώ.

Σε ετησία σύγκριση, από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι τον Φεβρουάριος φέτος, η μείωση των καταθέσεων αγγίζει το 13,4%. Με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) να έχουν συνδέσει την επιστροφή των καταθέσεων με την άρση των Capital Controls, η μείωση των καταθέσεων αυξάνει τις πιέσεις στο ελληνικό σύστημα και απομακρύνει μία άμεση νέα σημαντική χαλάρωση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...