Τότε επιστρέφει ο Λουτσιάνο – Τι λέει ο γιατρός του Παναθηναϊκού

Τότε επιστρέφει ο Λουτσιάνο – Τι λέει ο γιατρός του Παναθηναϊκού

Ρήξη πρόσθιου χιαστού υπέστη ο Λουτσιάνο και τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε χειρουργική απόσταση. Η επιστροφή του είναι μια διαδικασία που θέλει επιμονή και υπομονή, κάτι που τόνισε και ο γιατρός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Λεβάκος. 

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM:

Για το μέγεθος της ζημιάς του Λουτσιάνο: «Άσχημη στιγμή για την ομάδα και τον παίκτη γιατί ξέρει την βαρύτητα του τραυματισμού. Για αυτό ξέσπασε και σε κλάματα το παιδί. Η επέμβαση του θα καθυστερήσει μερικές μέρες, γιατί οι μελέτες έχουν δείξει ότι αν γίνουν στην οξεία φάση τους τότε υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να διαχειριστούμε. Σίγουρα χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη γιατί είναι κάτι που θα τον αφήσει εκτός για πέντε μήνες. Το βασικό είναι η αποκατάσταση, αφού οι τένοντες που βάζουμε πρέπει να ετοιμαστούν για να αντέξουν στον πρωταθλητισμό. Πάντα το δύσκολο είναι η αποκατάσταση μετά από αυτή την επέμβαση. Απαιτείται μια περίοδος για να δεχθεί το σώμα το μόσχευμα. Θα έλεγα ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη θα μπορέσει να επιστρέψει ο παίκτης. Στους πέντε μήνες από εμάς θα έχει το ελεύθερο να επιστρέψει». 

Για την ψυχολογία του παίκτη: «Οι επόμενοι πέντε μήνες είναι δύσκολοι και θα πρέπει να ακολουθεί στρατιωτική πειθαρχία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια, έχει δεθεί με τους παίκτες και σίγουρα θα στηριχθεί από όλους στην ομάδα». 

Για το ότι έχει περάσει τον ίδιο τραυματισμό στο άλλο πόδι: «Θυμήθηκε τα παλιά του, αλλά ξέρει ότι θα επιστρέψει. Τον κάνει να θέλει να προσπαθήσει το ότι είχε μια προηγούμενη εμπειρία» 
 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/302091-Tote-epistrephei-o-Loytsiano-Ti-leei-o-giatros-toy-Panathenaikoy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...