Τώρα τα χταπόδια, έχουν την δικής τους… πόλη!

Τώρα τα χταπόδια, έχουν την δικής τους… πόλη!

Τώρα τα χταπόδια , έχουν την δικής τους…. πόλη!!

Τα χταπόδια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν χαρακτηρίζονται για την κοινωνικά τους , όπως άλλα πλάσματα της θάλασσας, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα των δελφινιών, τα οποία , όπως όλοι γνωρίζουμε είναι φιλικά και παιχνιδιάρικα.

Αντίθετα με αυτά λοιπόν, τα χταπόδια επιλέγουν την μοναξιά στον βυθό της θάλασσας που ζούνε και έρχονται σε επαφή με άλλα , μόνο για να αναπαραχθούν!

Τώρα τα χταπόδια , έχουν την δικής τους…. πόλη!!

Μία όμως πρόσφατη έρευνα, έρχεται να καταρρίψει αυτό το δεδομένο και να μας πει, πως όχι μόνο δεν είναι μοναχικά , αλλά μάλιστα δημιουργούν και «πόλεις» κάτω από τις θάλασσες!

Και αυτό δεν είναι εικασία, αλλά αποδεικνύεται από θαλάσσιους εξερευνητές, οι οποίοι σε ένα υποθαλάσσιο ταξίδι τους στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, είδαν μια τέτοια «πόλη» στην οποία ζουν 16 χταπόδια!!

Αυτό τους προκάλεσε εντύπωση , καθώς δεν ήταν κάτι που περίμεναν πως θα αντικρύσουν και έτσι αποφάσισαν να κατέβουν στο βυθό με κάμερες και να ερευνήσουν αυτήν την διαφορετική συμπεριφορά των χταποδιών, τα οποία  ήταν πιο κοινωνικά αλλά και προστατευτικά καθώς  απομάκρυναν  άλλα είδη από τις φωλιές τους.

Τώρα τα χταπόδια , έχουν την δικής τους…. πόλη!!

Στην  «πόλη» των χταποδιών δόθηκε το όνομα  «Octopolis» ενώ κοντά σε αυτήν ανακαλύφθηκε μία ακόμα πόλη που την ονόμασαν Octlantis και φιλοξενεί 15 χταπόδια του είδους Octopus tetricus.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301938-Tora-ta-chtapodia-echoyn-ten-dikes-toys-pole ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...