Τ. Κουίκ: Οι ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση

Τ. Κουίκ: Οι ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση

Για το μέλλον της κυβερνητικής συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και το χρόνο διεξαγωγής των επερχόμενων εκλογών μίλησε στο Ραδιόφωνο 247 ο Τέρενς Κουίκ.

“Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας” διεμήνυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και εξήγησε: “Ο στόχος μας είναι εκλογές να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αυτό που είπε χθες ο κ. Καμμένος είναι ότι εκλογές όμως μπορεί να γίνουν λίγο νωρίτερα, να τις έχουμε τον Μάιο, αλλά δεν πρόκειται οι ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση. Οσο και να λυσσομανούν κάποιοι, δεν πρόκειται να σπάσει η κυβερνητική συνεργασία, η χημεία Τσίπρα-Καμμένου είναι πάρα πολύ καλή”.

Σε ερώτηση για τη στάση των ΑΝΕΛ όταν έρθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κουίκ απάντησε ως εξής: “Η θέση των ΑΝΕΛ για το μακεδονικό είναι ξεκάθαρη. Δεν έχω μάθει να μαντεύω τι θα γίνει μετά. Μην προσπαθούμε να βγάλουμε τίτλους κάνοντας προβλέψεις. Για την συμφωνία των Πρεσπών έχει τοποθετηθεί ο κ. Καμμένος επανειλημμένα. Ο ορίζοντας των εκλογών είναι η συνταγματική προθεσμία, το τέλος της τετραετίας”.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε με έντονο τρόπο στην ανάγκη να διαλευκάνει η Δικαιοσύνη: “Μόνο ο Ακης τα έχει πάρει; Υπάρχουν πολλές ανοιχτές πληγές, από τη Ζίμενς και βάλε. Δεν μπορούν να μένουν θέματα ανοιχτά. Δεν μπορούν να σέρνονται ιστορίες που μπλέκονται στο δημόσιο βίο της χώρας, όπως η Νοβάρτις και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι εκκρεμούσες υποθέσεις θα πρέπει τάχιστα να ξεκαθαρίσουν. Με το τέλος των μνημονίων θα πρέπει η κοινωνία να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της προς το πολιτικό σύστημα”.

Ως προς το πολιτικό μέλλον των ΑΝΕΛ ο κ. Κουίκ τόνισε: “Οι ΑΝΕΛ παραμένουν σταθερή δύναμη και θα ξαναείναι στη Βουλή. Απευθυνόμαστε σε όσους έφυγαν, ακόμη και αν έφυγαν υπό το βάρος πιέσεων, δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά θα είναι κοντά μας. Κάποιοι έξυναν τα νύχια τους για να φύγουν από τους ΑΝΕΛ, αυτοί δεν θα γυρίσουν, ειδικά εφόσον θέλουν να είναι αρχηγοί σε νέα κόμματα ή αποκόμματα”.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/340521-T-Koyik-Oi-ANEL-den-tha-rixoyn-ten-kybernese ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...