ΥΠΕΞ για οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς: Λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι κατηγορούνται για παραβίαση συνταγματικής νομιμότητας

Σάββατο 16/07/2016 – 19:21

Το φλέγον ζήτημα των Τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, σε σχέση με το αίτημα χορήγησης ασύλου, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι το θέμα θα εξεταστεί με βάση όσα προβλέπονται από τη σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε στον Τούρκο ομόλογό του την άποψη της Ελληνικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η απόπειρα ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης συνιστά πραξικοπηματική και γι’ αυτό κολάσιμη ενέργεια.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατέφυγαν το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο, θα εκδοθούν στην Τουρκία «το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε από την πλευρά του σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά. Μου είπε ότι οι οκτώ προδότες οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα, θα επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...