ΥΠΟΙΚ Ισπανίας: Ξεκινήσαμε την ανάλυση για το ελληνικό χρέος – Δεν είναι βιώσιμο από καμία άποψη

ΥΠΟΙΚ Ισπανίας: Ξεκινήσαμε την ανάλυση για το ελληνικό χρέος – Δεν είναι βιώσιμο από καμία άποψη

Ντε Γκίντος: Σε εξέλιξη η τεχνική ανάλυση για τα μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους

«Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο από καμία άποψη»  ξεκαθάρισε  ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση του Ecofin. Μπορεί στην χθεσινή ατζέντα, οι υπουργοί Οικονομιών να είχαν πρώτο θέμα τα κόκκινα δάνεια στην Ευρώπη, αλλά η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απασχόλησε την συνέντευξη, με τον Ισπανό υπουργο, να επισημαίνει ότι ήδη  «Έχει ξεκινήσει η τεχνική ανάλυση για τα διάφορα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την μείωση του βάρους του χρέους στην ελληνική οικονομία. Ένα από τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν τα ομόλογα που είναι συνδεδεμένα με την οικονομική ανάπτυξη, στα οποία τα επιτόκια ακόμη και το κεφάλαιο συνδέονται με την εξέλιξη του ΑΕΠ».

Στην Ελλάδα, αναφέρθηκε και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Βόπκε Χούκστρα, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.  Μιλώντας στο γερμανικό RTL ο κ. Χούκστρα επισήμανε ότι «υπάρχει λόγος για αισιοδοξία και δικαιωματικά, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα. Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστούν διότι τα επίπεδα του χρέους είναι πολύ υψηλά».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/318671-Nte-Gkintos-Se-exelixe-e-technike-analyse-gia-ta-metra-meioses-toy-ellenikoy-chreoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...