Υλοποιείται η δέσμευση για τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών περιοχών»

Υλοποιείται η δέσμευση για τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών περιοχών»

Γίνεται πράξη η εξαγγελία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, για την τηλεοπτική κάλυψη όλης της Επικράτειας.

Με την υλοποίηση της δράσης, που έχει εξαγγείλει το υπουργείο, θα δοθεί η δυνατότητα απόλαυσης του τηλεοπτικού αγαθού, από 500.000 κατοίκους των λεγόμενων «λευκών περιοχών», που στερούνται σήμερα ή αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, στη λήψη του «σήματος». Ηδη, έχουν αναπτυχθεί σχετικές δράσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη, απ` όπου έχουν ωφεληθεί, μέχρι τώρα, 7.100 νοικοκυριά, ενώ για την ολοκλήρωση του σχεδίου, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες επαφές με τους παρόχους δικτύων και υπηρεσιών ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, ώστε να επιλεγούν οι καλύτερες μέθοδοι. Παράλληλα, ξεκίνησε από χθες και δημόσια διαβούλευση.

Σε δήλωση του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι με τις επιλογές τους, στέρησαν από 500.000 συμπολίτες μας, τη δυνατότητα τηλεοπτικής λήψης, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία», άρα να «έχει δικαίωμα πρόσβασης, τόσο στις ώριμες, όσο και στις νέες τεχνολογίες».  

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/318514-Ylopoieitai-e-desmeyse-gia-teleoptike-kalypse-ton-leykon-periochon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...