Υπέταξε τον Άρη και σφράγισε την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Υπέταξε τον Άρη και σφράγισε την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 28/03/2016 – 21:47

aris-olympiakos

ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ 74-70 ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι που θύμισε παλιές εποχές, ο Ολυμπιακός «απέδρασε» από το Αλεξάνδρειο επικρατώντας 70-74 του Άρη και «αγκάλιασε» το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Α1.

Εκπληκτικός ο Σπανούλης (17π., 11ασ.), καθοριστικός ο Πρίντεζης. Από τον Αρη ο Ουάιτ έκανε άνω-κάτω το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΜακΝιλ βοήθησε αρκετά, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν μια σπουδαία νίκη γοήτρου στους “κιτρίνους” που όμως, είναι αγκαλιά με τη τρίτη θέση.

Εφόσον οι Πειραιώτες κάνουν το 2×2 κόντρα σε Απόλλωνα (εκτός) και Ρέθυμνο (εντός), καπαρώνουν και μαθηματικά την πρωτιά στην κανονική περίοδο, αφήνοντας πίσω τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης χρειάζεται μια νίκη απέναντι σε Ρέθυμνο (εκτός) ή Κολοσσό (εντός) για να είναι μαθηματικά τρίτος.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο MVP της αναμέτρησης, οδηγώντας τον Ολυμπιακό προς το διπλό. Ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν εξαιρετικός ειδικά στο πρώτο μέρος, συνεισφέροντας τα μέγιστα σε σκορ και δημιουργία, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με νταμπλ-νταμπλ, 17 πόντους και 11 ασίστ. Καθοριστικός στο τέλος ο Γιώργος Πρίντεζης που ήταν ψύχραιμος στις κρίσιμες βολές, σημειώνοντας 13 πόντους και 9 ριμπάουντ στην αναμέτρηση.

Μεγάλο ντέρμπι στο κατάμεστο Nick Gallis Hall, όπου οι κίτρινοι προηγήθηκαν 62-58 στο 36’, αλλά στη συνέχεια «πνίγηκαν» στην άμυνα των αντιπάλων τους και τη βιασύνη τους να το «τελειώσουν». Ο Παπανικολάου με καθοριστικό τρίποντο έγραψε το 66-68 κι έπειτα με ψυχραιμία στις βολές (10/16 οι Θεσσαλονικείς, 22/34 οι Πειραιώτες), ήρθε το διπλό.

Η εξέλιξη του ματς

Σχεδόν… απελπιστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν με τίποτα να βρουν το δρόμο προς το καλάθι κι απλώς να χάνουν τη μια επίθεση μετά την άλλη! Ο τραυματισμός του Οθέλο Χάντερ από ακούσιο χτύπημα του Κώστα Παπανικολάου στο δίλεπτο “πάγωσε” τους παίκτες και των δυο ομάδων και έτσι και οι δυο αντίπαλοι έφθασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων μετά από 10′ (10-12)!

Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά σκορ (με τον «ζεστό» Ζάρα για το 13-12), την ώρα που οι Πειραιώτες δεν ήταν απλώς άστοχοι, αλλά πετούσαν και… άπειρες δεύτερες ευκαιρίες (μέχρι το 13’ είχαν μαζέψει 10(!!) επιθετικά ριμπάουντ), μην μπορώντας να «χτίσουν» διαφορά. Ο Σπανούλης επανήλθε στο παρκέ κι έγινε εκ νέου κομβικός για την ομάδα. Είτε μοιράζοντας ασίστ, είτε εκτελώντας ο ίδιος από μακριά, ο Ολυμπιακός ανέκτησε εκ νέου τα ηνία και πέρασε μπροστά με +5 για πρώτη φορά, 17-22.

Οι γηπεδούχοι «μάτωναν» για να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, αφού οι ΜακΝίλ-Ουάιτ-Χάγκινς δεν έδειχναν καλά επιθετικά και οι πρωταθλητές διατηρούνταν άνετα μπροστά στο σκορ (26-32), χάρη στις εμπνεύσεις (δημιουργικά και εκτελεστικά) του Σπανούλη. Το ημίχρονο βρήκε τους Πειραιώτες στο +6 (28-34), χάρη σε δύο νέες βολές του V-Span που είχε 14 πόντους και 5 ασίστ.

Προς στιγμήν ο Ολυμπιακός παρέμεινε σε θέση οδηγού και μάλιστα άνοιξε την διαφορά στους 7, 33-40. Κάπου εκεί όμως ήρθε το «ξέσπασμα» του Άρη. «Έπνιξε» τους ερυθρολεύκους (οδηγώντας τους σε λάθη και κακές επιλογές) στην άμυνά του, βομβάρδισε από τα 6,75 (με τρία τρίποντα, απ’ τα οποία τα δύο του μέχρι τότε «εξαφανισμένου» Ουάιτ) και με επιμέρους σκορ 14-0, πέρασε μπροστά με 44-40, προκαλώντας πανδαιμόνιο στο κατάμεστο Nick Gallis Hall.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου «απάντησαν» με δικό τους σερί 8-0, προηγήθηκαν εκ νέου με 44-48 και κατάφεραν να κλείσουν την τρίτη περίοδο με το υπέρ τους (οριακό) 52-53, με τους δύο αντιπάλους να επιδίδονται σε αρκετές βολές στο τελευταίο δίλεπτο.

Το Αλεξάνδρειο πήρε «φωτιά» στο 33’, γιατί σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός σημείωσε μόλις τρεις πόντους και ο εκπληκτικός Ουάιτ έβαζε το ένα μετά το άλλο, οδηγώντας τον Άρη για πρώτη φορά στο +5, 61-56. Αν μη τι άλλο, όμως, οι Πειραιώτες δεν το παράτησαν (όπως συνηθίζουν) ακόμα κι όταν έσφιξαν περισσότερα τα γάλατα, με το 62-58 στο 36’.

Και την ώρα που ο ΜακΝίλ έχασε την ευκαιρία με αφύλαχτο τρίποντο να στείλει τη διαφορά στους επτά πόντους, ήρθε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού! Με τους Σπανούλη-Παπανικολάου (κυρίως) να αναλαμβάνουν δράση τόσο σε δημιουργία, όσο και εκτέλεση και τον «Παπ» να έχει «μεγάλο» τρίποντο για το 66-68 στο 39’.

Ο μοιραίος ΜακΝίλ είχε άστοχο –υπό πίεση- τρίποντο για το προσπέρασμα και ουσιαστικά κάπου εκεί ήρθε το… τέλος. Ο Ολυμπιακός ήταν ψύχραιμος στις βολές των τελευταίων 40’’ και έφτασε στο 70-74.

Τα δεκάλεπτα: 10-12, 18-22, 24-19, 18-21

Άρης (Πρίφτης): Ουάιτ 17 (5), Ουότερς 9 (2), Χάγκινς 11, Μούρτος 6 (1), ΜακΝιλ 16 (1), Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς, Ζάρας 8 (2), Κοέν, Σίμτσακ.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ, Σπανούλης 17 (2), Πρίντεζης 13 (1), Μάντζαρης 3 (1), Παπανικολάου 12 (1), Τζόνσον-Όντομ, Παπαπέτρου 4, Στρόμπερι 4, Μιλουτίνοφ 2, Ουόρικ 10, Χάκετ 9 (1).

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...