Υπέταξε τους πρωταθλητές Ευρώπης η Κροατία – Τους διέψευσε όλους η ψυχωμένη Τουρκία!

alvaro-morata-goal-spain-croatia-highlights-euro-2016-1466539766-800

Τεράστια νίκη για τους Κροάτες απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανούς και μάλιστα με ανατροπή. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φούριας ρόχας με γκόλ του Μοράτα στο 7′ , πέτυχε το 3ο του γκόλ στη διοργάνωση – πρώτος σκόρερ μαζί με Μπέιλ. Πρίν το φινάλε του ημιχρόνου η Κροατία ισοφάρισε σε 1-1 με γκόλ του Κάλινιτς (45′) . Η Ισπανία είχε την ευκαιρία να προηγηθεί εκ νέου, αλλά ο Ράμος αστόχησε σε πέναλτι στο 72′ , πέναλτι το οποίο δεν θα έπρεπε να δοθεί. Η μεγάλη ανατροπή έγινε στο 87′ με τον Πέρισιτς να σκοράρει (ο πρωταγωνιστής των Κροατών που έδωσε και την ασίστ στο πρώτο τέρμα) έπειτα από εξαιρετική κόντρα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του , τερματίζοντας πρώτη με 7 βαθμούς, δείχνοντας οτι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και το καλύτερο οτι απέφυγε στη διασταύρωση την Ιταλία την οποία θα αντιμετωπίσει η Ισπανία στη φάση των ”16” στο πρώτο ζευγάρι που διαμορφώθηκε πρίν το τέλος όλων των ομίλων.

45f05203be6fbcb156e141b33687ee7c

Κροατία (Άντε Τσάτσιτς): Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Γεβντάι, Βρσάλικο, Μπαντέλι, Ρογκ (82’ Κόβασιτς), Πέρισιτς (90+4’ Κράμαριτς), Ράκιτιτς, Πιάτσα (90+2’ Τσοπ), Κάλινιτς

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Ινιέστα, Φάμπρεγκας (84’ Αλκάνταρα), Σίλβα, Νολίτο (60’ Σοριάνο), Μοράτα (67’ Αντούριθ)

235613

Στον άλλο αγώνα της βραδιάς η Τουρκία ανέτρεψε τα δεδομένα , μπήκε στο «Σταντ Μπολάρ-Ντελελί» με στόχο τους 3 βαθμούς που θα της έδιναν ελπίδες πρόκρισης και θα έδειχναν οτι δίκαια βρίσκονται σ’αυτή τη διοργάνωση. Αυτό έπραξαν απ΄την αρχή οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ , μπήκαν πολύ δυνατά , προηγήθηκαν με τον Μπουράκ Γιλμάζ στο 10′ ,το πρώτο γκόλ των Τούρκων στη διοργάνωση, η Τσεχία κατάφερε να την απειλήσει μόνο στο 16′ με το δοκάρι του Σίβοκ, αλλά από κεί και πέρα ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και με τον Οζάν Τουφάν στο 65′ επικύρωσαν τη νίκη τους με 2-0, κάνοντας παράλληλα σημαντικό βήμα πρόκρισης, καθώς έβαλαν από κάτω τους την Αλβανία έχοντας ένα γκόλ παραπάνω και περιμένοντας στους υπόλοιπους δύο ομίλους έστω η μία απ΄τις δύο τρίτες ομάδες , να έχει χειρότερη συντελεστή απ’αυτούς. Πολλά μπράβο στην Τουρκία γιατί έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα εκεί όπου όλοι τους είχαμε ξεγραμμένους. Η Τσεχία θα μπορούσε περισσότερα στη διοργάνωση , αλλά της έλειπε η εμπειρία.

001855

ΤΣΕΧΙΑ (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Νέτσιντ, Ντότσκαλ (71’ Σούραλ), Πούντιλ, Πλάσιλ (90’ Κολάρ), Παβέλκα (57’ Σκόντα), Κρεΐτσι, Νταρίντα

ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Μπαλτά, Γκιονούλ, Ινάν, Τουράν, Κοϊμπασί, Τοπάλ, Τουφάν, Γιλμάζ (90’ Τοσούν), Σεν (61’ Οζιακούπ), Μορ (69’ Σαχάν)

Τελική βαθμολογία Δ’ ομίλου :
1) Κροατία  7   5-3
2) Ισπανία  6   5-2
————————–
3) Τουρκία  3   2-4
————————–
4) Τσεχία    1   2-5

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...