Υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών και τώρα θέλει να τα αφαιρέσει (Εικόνες)

Υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών και τώρα θέλει να τα αφαιρέσει

Ο λόγος για τον 64χρονο Αμερικανό ο οποίος έχασε και τα δύο του χέρια το 1999 και πριν από εφτά χρόνια υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών.

Ο Jeff Kepner, είναι ο πρώτος άνθρωπος στην Αμερική που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων πριν από επτά χρόνια, τώρα ζητά να αφαιρεθούν τα χέρια του, καθώς, όπως λέει και ο ίδιος  «του έχουν καταστρέψει τη ζωή».

Ο 64χρονος έχασε και τα δύο του χέρια από μια βακτηριακή λοίμωξη η οποία προκάλεσε σήψη με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό.

Παρόλα αυτά, στη συνέχεια οι γιατροί του τοποθέτησαν προσθετικά μέλη με τα οποία μπορούσε να ζήσει άνετα και να συνεχίσει τη δουλειά του. 

Πριν από 7 χρόνια όμως του δόθηκε η ευκαιρία να υποβληθεί σε διπλή μεταμόσχευση χεριών, ενώ ο Kepner υποστήριξε πως αυτή ήταν η ευκαιρία να ξανακρατήσει τη γυναίκα του στα χέρια του.

Σήμερα, όμως, ο ίδιος δηλώνει πως η απόφαση που πήρε τότε του έχει καταστρέψει τη ζωή, καθώς δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την αίσθηση της αφής με τα νέα άκρα.

Ο άτυχος άντρας δηλώνει πως: «Από την πρώτη μέρα δεν είχα αίσθηση των χεριών μου. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Κάθομαι στην καρέκλα μου όλη μέρα και βλέπω τηλεόραση».

Ακόμα, ο Kepner δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποβληθεί σε νέες χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάστασή του, καθώς δηλώνει κουρασμένος, ενώ τονίζει πως: «Δεν πρόκειται να περάσω όλες αυτές τις επεμβάσεις ξανά».

Από την πλευρά του ο Dr. Vijay Gorantla από το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, όπου πραγματοποιήθηκε η μεταμόσχευση δήλωσε πως τα τελευταία δυο χρόνια έχει συζητήσει με την οικογένεια Kepner κάθε πιθανή λύση. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος υποστήριξε πως: «Έχουμε κάνει κάθε τι πιθανό για να απευθυνθούμε στις ανησυχίες του και να του παρουσιάσουμε την καλύτερη πιθανή και συνάμα ρεαλιστική επιλογή για τη μεταμόσχευση. Ήμασταν ειλικρινείς μαζί του σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη κάθε επιλογής».

Όμως η επιλογή του να αφαιρεθούν τα χέρια δεν φαίνεται να είναι ασφαλής, καθώς κανείς γιατρός δεν εγγυάται ότι μετά θα μπορούν να τοποθετηθούν ξανά προσθετικά χέρια, ενώ μερική αφαίρεση των χεριών, μπορεί να προκαλέσει απόρριψη των μοσχευμάτων και σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του Kepner.

Υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών και τώρα θέλει να τα αφαιρέσει

Υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών και τώρα θέλει να τα αφαιρέσει

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...