Υποστηρικτής του Ερντογάν φτιάχνει «Τουρκική Λίστα» εν όψει εκλογών στην Αυστρία!

Τρίτη 19/07/2016 – 19:47

Συμμετοχή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία το φθινόπωρο του 2018 με μία «Τουρκική Λίστα» ανακοινώνει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» ο τουρκικής καταγωγής Αυστριακός γιατρός Τουργκάι Τασκιρά.

Ο Τ. Τσακιρά ήταν ο επικεφαλής υποψήφιος της «Τουρκικής Λίστας Μαζί για τη Βιέννη» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για τον δήμο και το ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης τον περασμένο Οκτώβριο. Αιτιολογώντας την απόφασή του για την υποψηφιότητα μιας τουρκικής λίστας και στις αυστριακές βουλευτικές εκλογές, ο κ. Τασκιρά αναφέρει ότι κυρίως οι τουρκικής καταγωγής μετανάστες στην Αυστρία είναι δυσαρεστημένοι και θέλουν να εκφράσουν την άποψή τους – ωστόσο, όπως διευκρινίζει, δεν θα πρόκειται για μία «καθαρά» τουρκική λίστα, αλλά αυτή θα είναι αποτέλεσμα σύμπραξης και με άλλες πολιτικές ομάδες.

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή της «λίστας» σε περίπτωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών, γιατί δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για προετοιμασία, η οποία όμως θα μπορέσει να έχει ολοκληρωθεί έως την προγραμματισμένη περίοδο διεξαγωγής τους, το φθινόπωρο του 2018.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...