Υπουργείο Εργασίας: Αγώνας για να σωθούν οι 138 θέσεις εργασίας της ΙΜΑΣ Α.Ε

Υπουργείο Εργασίας: Αγώνας για να σωθούν οι 138 θέσεις εργασίας της ΙΜΑΣ Α.Ε

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 16/03/2016 – 22:00

Υπουργείο Εργασίας

«Απαγορεύονται οι ομαδικές απολύσεις» το μήνυμα του υπουργείου Εργασίας στην ΙΜΑΣ Α.Ε

Η εταιρεία ΙΜΑΣ Α.Ε, έστησε υπουργό και εργαζομένους, στο ραντεβού που είχε προγραμματιστεί στο υπουργείο εργασίας, με στόχο την ακύρωση της απόφασης της εταιρείας για διακοπή της λειτουργίας της, που αφήνει χωρίς δουλειά, 138 εργαζόμενους.

Από το υπουργείο, κάνουν λόγο για συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας που δεν έγινε «μετά την απαξιωτική συμπεριφορά της διοίκησης της επιχείρησης η οποία δεν παρουσιάστηκε».

«Τα τελεσίγραφα ποτέ δεν ήταν καλός σύμβουλος και βεβαίως επαναλαμβάνουμε πως η αυθαιρεσία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση» ξεκαθαρίζει το υπουργείου που έστειλε μήνυμα αμέριστης συμπαράστασης στους εργαζόμενους, καλώντας τους, «με αγωνιστικό φρόνημα να σταθούν εμπόδιο, μαζί με μας, στο κλείσιμο της παραγωγικής λειτουργίας της επιχείρησης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «η συνάντηση με τους εργαζόμενους πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κου Κατρούγκαλου και του Γενικού Γραμματέα, κου Νεφελούδη. Στην εν λόγω συνάντηση πήραν μέρος: η Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κα Χρυσοβελώνη Μαρίνα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κος Αγοραστός Κωνσταντίνος, πέντε βουλευτές του Νομού Μαγνησίας: Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος (ΣΥΡΙΖΑ), Μπαλλής Συμεών (ΣΥΡΙΖΑ) ,  Παπανάτσιου Κατερίνα (ΣΥΡΙΖΑ), Μπουκώρος Χρήστος (ΝΔ), Στεργίου Κώστας (ΚΚΕ), ο κος Ξουράφης Νικόλαος, αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Βόλου, σε ένα κλίμα ενιαίας καταδίκης της καταχρηστικής και απαράδεκτης στάσης της διοίκησης της εταιρείας».

Η απόφαση της διοίκησης είναι σύμφωνα με το υπουργείο,  «εκδικητική προς τους εργαζόμενους, ακατανόητη σε ότι αφορά τα οικονομικά χαρακτηριστικά της και απόλυτα παράνομη και καταχρηστική, αφού έγινε στο μέσο της διαβούλευσης – η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε – χωρίς καμία προειδοποίηση για το ενδεχόμενο αυτό και ενώ οι εργαζόμενοι ήδη είχαν προσέλθει για να συμφωνήσουν με τις απαιτήσεις της εταιρείας».

Ενώ επισημαίνει ότι θα διερευνήσει με κάθε τρόπο την νομιμότητα της απόφασης της επιχείρησης και του σχεδίου της για ομαδικές απολύσεις, όπως αυτό αποτυπώνεται στην «εξώδικη δήλωση, ενημέρωση, πρόσκληση που έστειλε προς εργαζόμενους όπου αναφέρεται ότι από 11.03.2016 λύονται οι συμβάσεις εργασίας όλων των εργαζομένων της επιχείρησης».

Τέλος από την πλευρά του υπουργείου ξεκαθαρίζεται ότι, απαγορεύει τις ομαδικές απολύσεις και καλεί τα αρμόδια όργανα (Π.Σ. Περιφέρειας Θεσσαλίας) να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. «(…)με βάση το νόμο, η επιχείρηση πρέπει να ακυρώσει την επιλογή της για τις «εθελουσίες αποχωρήσεις», και να προσέλθει σε διάλογο με τους εργαζόμενους ώστε να βρεθεί η προσφορότερη λύση για την επαναλειτουργία της επιχείρησης».

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται δύσκολο η κυβέρνηση να αφήσει να «λήξει»  ο νόμος, πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση που διεξάγεται αυτό το διάστημα με τους θεσμούς, κατά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...