Υπουργείο Εργασίας: Παράταση 3 μηνών για την κάρτα σίτισης και την επιδότηση ενοικίου!

Υπουργείο Εργασίας: Παράταση 3 μηνών για την κάρτα σίτισης και την επιδότηση ενοικίου!

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 14/04/2016 – 18:01

Υπουργείο Εργασίας

Την παράταση των παροχών του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λόγω των αυξημένων αναγκών στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρατείνονται για τέσσερις μήνες η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος και για τρείς μήνες η κάρτα σίτισης και η επιδότηση ενοικίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με ψήφιση νομοθετικής διάταξης από τη Βουλή στις 13/04/2016, χορηγήθηκε παράταση στις παροχές του ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.  Συγκεκριμένα, χορηγήθηκε α) παράταση παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος κατά μία τετραμηνία περίοδο β) παράταση κατά τρεις μήνες της περιόδου χορήγησης της επιδότησης σίτισης και ενοικίου σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ελάμβαναν τις παραπάνω παροχές.

Με άλλη νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή την ίδια ημέρα, ρυθμίζεται η κανονική καταβολή των αμοιβών του προσωπικού των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, των οποίων η λειτουργία ως δομών συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ 2007-2013 έληξε τον Σεπτέμβριο του 2015 και με προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση καλύφθηκε μέχρι 30/6/02016 από εθνικούς πόρους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...