Υπουργείο Εργασίας: ”Προ των πυλών” νέο πρόγραμμα για ανέργους

Υπουργείο Εργασίας: ”Προ των πυλών” νέο πρόγραμμα για ανέργους

Ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της εργασίας για νέους έως 30 ετών, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Με δηλώσεις της υπουργού Εργασίας κ. Έφης Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο του digital economy forum 2018, ουσιαστικά προετοιμάστηκε το ”έδαφος” για το πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, θα αφορά νέους ανέργους έως 30 ετών, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε επιμέρους πρότζεκτ στο Δημόσιο, τα οποία θα αφορούν την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Στο ”παρασκήνιο” της οργανωμένης από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) συνάντησης, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «…Έχουμε ήδη απευθύνει τη σχετική πρόσκληση προς όλους τους φορείς, για να καταγράψουν τις ανάγκες τους και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση τέτοιων συγκεκριμένων έργων και προγραμμάτων, που στοχεύουν στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα αφήνουν διακριτό κοινωνικό αποτύπωμα. Προτεραιότητα θα έχουν τα έργα της ψηφιοποίησης, της ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών του κράτους και της ψηφιοποίησης των αρχείων…»

Νέες θέσεις στην πληροφορική

Η υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έμφαση που πρόκειται να δοθεί με νέα προγράμματα, στην επιστροφή των νέων και του υψηλά εξειδικευμένου προσωπικού που έφυγε από τη χώρα, με βασικό μοχλό γι’ αυτού του τύπου την ανάπτυξη τον κλάδο της πληροφορικής.

Τέλος τόνισε, πως ο κλάδος έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις και είναι κρίσιμος για την καινοτομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα σχέδια του υπουργείου Εργασίας για έμφαση στις δεξιότητες του δυναμικού μέσω προγραμμάτων κατάρτισης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/331068-Ypoyrgeio-Ergasias-Pro-ton-pylon-neo-programma-gia-anergoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...