Υπουργείο Οικονομικών: Θέμα στρατηγικής σημασίας η αναδιάρθρωση του χρέους

Υπουργείο Οικονομικών: Θέμα στρατηγικής σημασίας η αναδιάρθρωση του χρέους

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για τη στάση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στις ψηφοφορίες του ΟΗΕ», επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την αποχή της χώρας από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών.

Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους «θέμα στρατηγικής σημασίας για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στη βιώσιμη ανάκαμψη» και τονίζει πως έχει εργασθεί εντατικά ώστε να διαμορφωθούν οι ευρωπαϊκές και διεθνείς οικονομικές και πολιτικές προϋποθέσεις για μία επιτυχή διευθέτηση.

Ακόμα, σημειώνει πως στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων – και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στο Λονδίνο το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου – έχει ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία για την έγκαιρη και άρτια προετοιμασία της ελληνικής πλευράς εν όψει της διαπραγμάτευσης για το χρέος, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης πριν το τέλος του 2015.

Νωρίτερα, σήμερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αποχή της Ελλάδας από το κρίσιμο ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών, τονίζοντας ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπερέβη κατά πολύ τις αρμοδιότητές της.

Μάλιστα, έκανε λόγο για αλλαγή πολιτικής «υπό την προτροπή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών».

Πάντως, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών και το θέμα που ανέκυψε σχετικά με την ελληνική ψήφο στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το χρέος, διπλωματικοί κύκλοι επισήμαιναν ότι οι αποφάσεις αυτές του διεθνούς οργανισμού δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και υποχρεωτική νομική εφαρμογή.

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών: Θέμα στρατηγικής σημασίας η αναδιάρθρωση του χρέους



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...