Υπουργός Άμυνας Αυστρίας: Εγώ θα καλούσα την Ελλάδα στη διάσκεψη της Βιέννης

Υπουργός Άμυνας Αυστρίας: Εγώ θα καλούσα την Ελλάδα στη διάσκεψη της Βιέννης

Κατηγορία

phpanos
Σάββατο 27/02/2016 – 20:01

 Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ

«Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα στην πρόσφατη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά εγώ θα την καλούσα», τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

«Είμαι ένας άνθρωπος του διαλόγου και της συναίνεσης και θεωρώ πως όλοι εκείνοι τους οποίους αφορά ένα πρόβλημα θα πρέπει να κάθονται σε ένα τραπέζι» επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, απαντώντας στο ερώτημα, πώς είναι δυνατόν στην Αυστρία, η οποία ζητά εδώ και μήνες μία ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών να συγκαλούν σε διάσκεψη με αυτό το θέμα, αγνοώντας την Ελλάδα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «αποτυχίες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διαχείριση της προσφυγικής κρίση και ανέφερε ότι «είναι περισσότερο από δικαιολογημένη η μεμονωμένη δράση της Αυστρίας στο θέμα διαχείρισης των συνόρων της».

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα σύστημα για το ευρωπαϊκό δίκαιο στο άσυλο.

Κατά την άποψή του, το σύστημα αυτό θα πρέπει να ρυθμίζει σε ποιες χώρες-μέλη της ΕΕ θα κατανέμονται οι άνθρωποι που εισέρχονται στο έδαφός της, ενώ ταυτόχρονα θα αποσαφηνίζεται το πώς θα επαναπροωθούνται στις πατρίδες τους οι άνθρωποι στους οποίους δεν θα αναγνωρίζεται δικαίωμα στο άσυλο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...