Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της ΕΚΤ

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της ΕΚΤ
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe υποχωρεί 0,2%, ενώ ο δείκτης μετοχών MSCI για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού μειώθηκα κατά 0,5%
Οι αποδόσεις των ομολόγων των ευρωπαϊκών χωρών μειώνονται και σήμερα, μετά το πρόγραμμα νομισματικής στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε απρόσμενα χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν μετά τη μεγαλύτερη άνοδο διμήνου που σημείωσαν χθες, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκαν σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, με την απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων να διαμορφώνεται στο 0,96% και την απόδοση των 2ετών ιρλανδικών ομολόγων να είναι αρνητική για πρώτη φορά. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αποδόσεις και των βραχυπρόθεσμων ομολόγων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Ρόιτερς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe υποχωρεί 0,2%, ενώ ο δείκτης μετοχών MSCI για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού μειώθηκα κατά 0,5%.

Τα στοιχεία για τον αριθμό των μισθωτών στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν σήμερα αναμένεται να ενισχύσουν τις ενδείξεις ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της χώρας (Fed) μειώνει τις αγορές ομολόγων. Τα ευρωπαϊκά ομόλογα έκαναν ράλι χθες, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκιά της και να αγοράσει ομόλογα από τον ιδιωτικό τομέα και τις δηλώσεις του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία» ότι οι σημερινές συζητήσεις με τους φιλορώσους αντάρτες θα οδηγήσουν σε εκεχειρία.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...