Υποχώρησε από τις 17.000 μονάδες ο Dow Jones

Υποχώρησε από τις 17.000 μονάδες ο Dow Jones
Στο «κόκκινο» παρέσυραν τη Wall οι Αmazon και Visa – Ο Dow έχασε 0,8% στην εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq σε εβδομαδιαίο επίπεδο ενισχύθηκε 0,4%
Χαμηλότερα έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή επηρεασμένες από τα απογοητευτικά εταιρικά κέρδη των Amazon και Visa και ενώ συνεχίζουν οι ανησυχίες για τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Ο Dow  σημείωσε πτώση 123 μονάδων ή 0,73% στις 16.961 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,50% στις 1.978 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,49% στις 4.450 μονάδες.

Ο S&P 500 έκλεισε την εβδομάδα αμετάβλητος με τον δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,5% τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ευνοούμενος από τον συνδυασμό καλών εταιρικών κερδών που έδωσαν ώθηση στην εμπιστοσύνη προς την αμερικανική οικονομία, ενώ τα στοιχεία του πληθωρισμού ερμηνεύτηκαν από την αγορά ως μία ένδειξη πως η Fed δεν θα χρειαστεί να ανεβάσει τα επιτόκια στο άμεσο μέλλον.

Ο Dow έχασε 0,8% στην εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq σε εβδομαδιαίο επίπεδο ενισχύθηκε 0,4%.

«Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου ήταν καλά, όχι θεαματικά, αλλά καλά», λέει στο Bloomberg o Matthew Beesley, επικεφαλής του τμήματος μετοχών στη Henderson Global Investors. «Υπάρχει μία ανησυχία ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται παγκοσμίως, έτσι οι επενδυτές παρακολουθούν τα εταιρικά στοιχεία με μεγάλη προσοχή. Τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα θα «κινήσουν» τις αγορές, καθώς κανένα από τα γεωπολιτικά γεγονότα αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να τις επηρεάζει».           

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις γεωπολιτικές εντάσεις σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία. Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν σήμερα τη ΡΩΣΙΑ βομβαρδίζει θέσεις Ουκρανών στρατιωτών κατά μήκος της μεθορίου, δυναμιτίζοντας το κλίμα μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού του Κιέβου.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...