Υποχώρηση ΔΝΤ – Δεν μειώνεται το αφορολόγητο από το 2019

Υποχώρηση ΔΝΤ – Δεν μειώνεται το αφορολόγητο από το 2019

 
 
Συμφωνία με τους θεσμούς το Σάββατο προανήγγειλε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης για τα δημοσιονομικά. Η επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας με το κουαρτέτο θεωρείται προϋπόθεση για τη επικύρωση της από το Εurogroup στις Βρυξέλλες την  24ή Μαϊου.
 
 Με τους εκπροσώπους των θεσμών να αποδέχονται ότι η υπεραπόδοση των δημοσιονομικών γίνεται σε σταθερή βάση, τώρα στο τραπέζι της συνάντησης πέφτουν προτάσεις για τη χρήση αυτού του πλεονάσματος ώστε να γίνουν φοροελαφρύνσεις. Συγκεκριμένα, ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι η υπέρβαση θα είναι μεγάλη και ανάλογα θα δούμε τα περιθώρια μείωσης της φορολογίας και στοχευμένων παρεμβάσεων στις δαπάνες.
 
Συμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υπάρξει τεχνική συμφωνία την τελευταία ημέρα πριν την αποχώρηση των θεσμών και η επιτυχία στα δημοσιονομικά, σημαίνει ότι δεν θα έρθει η μείωση του αφορολόγιτου νωρίτερα. Παρά το θετικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις, όπως έγινε γνωστό, τα ψηφισμένα μέτρα θα υλοποιηθούν κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις θα μειωθούν την πρωτοχρονιά του 2019 και το αφορολόγητο το 2020.  Κυβέρνηση και θεσμοί  βλέπουν ανάπτυξη της τάξης του 2 με 2,1%.
 
Το Ταμείο αναγκάζεται πλέον να παραδεχτεί, την ελληνική επιτυχία και  αναθεώρησε την εκτίμησή του για το  πλεόνασμα από το 2,9% στο 3,5% του ΑΕΠ.  Χαρακτηριστικά, η ίδια πηγή τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι οι στόχοι για το 2018-19 πιάνονταικαι ότι θα έχουμε άμεσα Staff Level Agreement.
 
 Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,  αποδέχεται πλέον  ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους  δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπονται στο μνημόνιο.  Σε αυτό το πλαίσιο το μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί στις αρχές Ιουνίου .  Αφού οι δύο πλευρές φτάσουν σε συμφωνία, το νέο μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί στη Βουλή από το  Οικονομικό επιτελείο ως μέρος του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης και τελευταίας  αξιολόγησης του προγράμματος.
 
 
 
 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/332080-Ypochorese-DNT-Den-meionetai-to-aphorologeto-apo-to-2019 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...