Υποψήφια με την Καμπότζη η Αντζελίνα Τζολί!

Υποψήφια με την Καμπότζη η Αντζελίνα Τζολί!

!

Για όσκαρ…

Με την τελευταία ταινία της, η  Αντζελίνα Τζολί μπορεί να είναι η νικήτρια του Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας καθώς θα είναι υποψήφια με την Καμπότζη.

Ο λόγος για την ταινία  «First They Killed My Father» και όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Deadline η υποψηφιότητα υποβλήθηκε χθες το πρωί. Η ταινία παραγωγής του δικτύου Netflix σκηνοθετήθηκε από την Τζολί, η οποία συνυπογράφει και το σενάριο και αναφέρεται στη ζωή της ακτιβίστριας Loung Ung, από την ηλικία των πέντε χρόνων όταν την εξουσία ανέλαβαν οι Κόκκινοι Χμερ.

Η ταινία, που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Καμπότζη με ντόπιους ηθοποιούς, έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο και κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Καμπότζης στις 8 Σεπτεμβρίου.
Αυτή είναι η έκτη προσπάθεια της Καμπότζης στα Όσκαρ, ενώ είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός σκηνοθέτης εκπροσωπεί άλλη χώρα…. Εδώ μάλιστα, η σκηνοθέτης είναι η Αντζελίνα Τζολί, η οποία συμμετέχει στα βραβεία εκπροσωπώντας μία άλλη χώρα με μία ταινία σε άλλη γλώσσα.

Σε δήλωσης της αναφέρει μεταξύ άλλων : «Αυτό σημαίνει πολλά για όλους εμάς που συμμετείχαμε στην παραγωγή της ταινίας. Η συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες για να προχωρήσει η ταινία ήταν μία συγκινητική και συγκλονιστική εμπειρία»!
Βέβαια, η Αντζελίνα , εδώ και μια δεκαετία, έχει και την υπηκοότητα Καμπότζης, πέραν της αμερικανικής!
« Νιώθουμε υπερηφάνεια που θα εκπροσωπήσουμε την Καμπότζη  και μοιραζόμαστε αυτή τη στιγμή με τη χώρα», δήλωσε η Ung.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301766-Ypopsephia-me-ten-Kampotze-e-Antzelina-Tzoli ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...