Υπόθεση Φλώρου: Η εισαγγελέας Τουλουπάκη στον «δρόμο του χρήματος»

Υπόθεση Φλώρου: Η εισαγγελέας Τουλουπάκη στον «δρόμο του χρήματος»

Τη μέθοδο των αμερικανικών διωκτικών αρχών και του FBI, η οποία στηρίζεται στο περίφημο “ακολούθα το χρήμα”, θα υιοθετήσει, όπως εκτιμάται η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπακη, η οποία κινεί πλέον με ταχείς ρυθμούς την έρευνα για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου. Οι εισαγγελείς ήδη έχουν εξετάσει μάρτυρες και μάλιστα χθες εμφανίστηκε αυτοβούλως ο γιατρός που καταγγέλλεται από διευθυντή του Ευαγγελισμού ως ο πλαστογράφος βασικής ιατρικής γνωμάτευσης του Άρη Φλώρου. Ο γιατρός εμφανίστηκε αυτοβούλως για να καταθέσει ως μάρτυρας αλλά τελικά εξετάστηκε επί 2,5 ώρες ως ύποπτος για την τέλεση αδικημάτων από τους εισαγγελείς καθώς υποδεικνύεται ως ο πλαστογράφος βασικής ιατρικής γνωμάτευσης του Αρη Φλώρου.

Όλα ξεκίνησαν μετά την κατάθεση του διευθυντή της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Σπύρου Ζακυνθινού, ο οποίος  φέρεται να τον υπέδειξε ως τον βασικό ύποπτο για την υπόθεση.

Ποιοι ερευνώνται 

Γιατροί-μέλη επιτροπών, που “έδωσαν” ποσοστό αναπηρίας στον Α. Φλώρο άνω του 67% για ψυχιατρικούς λόγους (υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή), για νευρολογικούς (επιληψία) και για αναπνευστικούς (σύνδρομο υπνικής άπνοιας και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο), θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς που θα αναζητήσει ακόμη και τυχόν διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος! Θεωρείται παράλληλα δεδομένο πως οι αρχές θα προχωρήσουν στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκομένων προσώπων, προκειμένου να εξαντλήσουν όλες τις δικονομικές ενέργειες για τη διακρίβωση τυχόν αδικημάτων.

Άλλωστε, το πλαίσιο που θα κινηθεί η έρευνα από την εισαγγελία Διαφθοράς, προδιαγράφεται ξεκάθαρα από τα αδικήματα που η εισαγγελέας καλείται να διερευνήσει. Συγκεκριμένα, η κυρία Τουλουπάκη θα διερευνήσει τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως: “Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού”, “ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού”, “ψευδή αναφορά στην αρχή” αλλά και “ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος” σε βάρος του Αρ. Φλώρου καθώς και “παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος” σε βάρος γιατρών.

 Οι βεβαιώσεις 

Η κ. Τουλουπάκη και η ομάδα της κατά της διαφθοράς θέτουν στο στόχαστρο τις ιατρικές βεβαιώσεις που εξασφάλισε ο Αρ. Φλώρος, αλλά και το ρόλο που ενδεχομένως έπαιξαν συγκεκριμένα πρόσωπα στην υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή του ΚΕΠΑ, που μετά από αίτηση του ΕΦΚΑ εξέτασε τα έγγραφα Φλώρου, διαπίστωσε πώς (ακόμα κι αν δεν ήταν “πλαστά”) η αναπηρία του δεν ξεπερνά το 55%. Η εύλογη απορία λοιπόν είναι, ανεξάρτητα της τυχόν πλαστότητας, πώς η πρωτοβάθμια επιτροπή αξιολόγησε την αναπηρία του στο 70%; 

Είναι προφανές πως τα πιστοποιητικά εφόσον προσβάλλονται ως πλαστά, για να εξασφαλιστούν σχηματίστηκε και κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός. Π.χ δεν είναι το πιο σύνηθες γεγονός να χρησιμοποιείται- όπως καταγγέλλει ιδιωτική κλινική που το εξέδωσε- αξονική θώρακος ενός άλλου ασθενούς, συνονόματου του Φλώρου. Το γεγονός από μόνο του απαιτεί ολόκληρο μηχανισμό που συνέργησε για αυτό.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/341537-Ypothese-PHloroy-E-eisaggeleas-Toyloypake-ston-dromo-toy-chrematos ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...