Υπό έλεγχο η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, σε εξέλιξη στη Μαλεσίνα

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, σε εξέλιξη στη Μαλεσίνα
Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Γαλατάκι Κορινθίας, σύμφωνα με την πυροσβεστική.
Οι ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών απέδωσαν και η φωτιά, που κατέστρεψε αρκετά στρέμματα με ελιές, χαμηλή βλάστηση, πεύκα κι έκαψε ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο, ενώ πέρασε μέσα από τις αυλές αρκετών σπιτιών, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τουλάχιστον τρία σπίτια υπέστησαν ζημιές, ενώ ένα πυροσβέστης διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο σημείο παραμένουν ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 27 οχήματα και 54 πυροσβέστες, καθώς κι ένα πεζοπόρο τμήμα των 17 ανδρών, που επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση, αλλά και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων, μιας και η φωτιά βρίσκεται μέσα στον οικισμό.

Βελτίωση της κατάστασης υπάρχει και στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε χθες στον Αγιόκαμπο Λάρισας, η οποία βρίσκεται σε ύφεση.

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μαλεσίνα

Σε εξέλιξη ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται άλλη φωτιά στη Μαλεσίνα, όπου επιχειρούν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η πυρκαγιά ξείνησε από χθες το μεσημέρι και συνολικά μάχονται για τον έλεγχό της 26 οχήματα με  60 πυροσβέστες και 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Οι περιοχές που είναι αντιμέτωπες με τέτοιο κίνδυνο είναι οι ακόλουθες:

– Ανατολική Στερεά (και Αττική)
– Πελοπόννησος
– Θεσσαλία
– Χαλκιδική
– Νησιά Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων

Προσοχή από τους πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο  ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,  κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κλπ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...