Υπό κράτηση Γερμανίδα για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ                                                                                    

Γερμανίδα κρατείται αρκετές ημέρες στην Τουρκία καθώς φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, γνωστοποίησε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον γερμανικό Τύπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», η γυναίκα «συνελήφθη πριν από πολλές ημέρες καθώς βρέθηκαν στο σπίτι της βιβλία που υποδείκνυαν επαφές με το δίκτυο ή ότι ανήκε στην οργάνωση του Γκιουλέν».

Το γερμανικό υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, την εγκυρότητα των πληροφοριών της εφημερίδας.

Η Γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα της Γερμανίδας υπηκόου και δεν δίνει καμία λεπτομέρεια σχετικά με το πού συνελήφθη. Η εφημερίδα δεν είναι επίσης σε θέση να διευκρινίσει εάν πρόκειται για μια κάτοικο της Τουρκίας ή εάν έχει διπλή υπηκοότητα.

«Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα προσπαθεί εδώ και ημέρες να έλθει σε επαφή με αυτήν την γυναίκα, χωρίς επιτυχία προς το παρόν» έγραψε η «Süddeutsche Zeitung».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...