Υπ. Εργασίας: Όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον της Ν.Δ. για τους συνταξιούχους

Υπ. Εργασίας: Όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον της Ν.Δ. για τους συνταξιούχους

Βγαίνουν τα «μαχαίρια» για το Ασφαλιστικό!

 

Καταστροφολογία και ψεύτικα στοιχεία, καταλογίζει το υπουργείο Εργασίας, στη Νέα Δημοκρατία, που απαντώντας στην δήλωση του τομεάρχη Εργασίας του κόμματος Γιάννη Βρούτση,  τονίζει ότι «το γνωστό μοτίβο της καταστροφολογίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης επαναλαμβάνει άλλη μία ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία διά του αρμόδιου τομεάρχη της παρουσιάζει, όπως το συνηθίζει, παντελώς ψευδή στοιχεία».

Ο κ. Βρούτσης τόνισε εχθές, ότι «ο Οκτώβριος 2017 θα στοιχειώνει και θα εκθέτει για πολλά χρόνια την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» καθώς θα «είναι ο μήνας που οι προσδοκίες και οι ελπίδες 300.000 δικαιούχων σύνταξης, θα διαψευσθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά». «Είναι», συνεχίζει ο ίδιος,  «ο μήνας που θα επιβεβαιωθεί στη πράξη, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν εξαπάτησαν και δεν κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό, μόνο προεκλογικά, αλλά και τα τρία σχεδόν χρόνια που κυβερνούν, χωρίς ντροπή και με το ίδιο θράσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η εικόνα στο ασφαλιστικό σύστημα σήμερα έχει ως εξής:

-Πάνω από 300.000 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ κόστους πάνω 3 δισ. ευρώ, έχουν παγώσει.

 

-Η έκδοση των λιγοστών συνταξιοδοτικών αποφάσεων γίνεται με το σταγονόμετρο και με ρυθμό χελώνας

 

-Όλες οι νέες συντάξεις, αλλά και οι παλαιές – μετά τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς – θα έχουν υποστεί συνολική μείωση 20 – 40%.

 

-Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια έχουν υπερδιπλασιασθεί, λόγω της εξοντωτικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών

 

-Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας μπλόκαραν το λογισμικό έκδοσης και απονομής συντάξεων χηρείας για να αποκρύψουν τη γενιά των συντάξεων των 160 ευρώ και 180 ευρώ».

 

 

 Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο απαντά ότι «η πραγματική εικόνα των αριθμών και η σύγκρισή τους με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης, από το 2010 έως τα τέλη του 2014, αποδεικνύουν ακριβώς τα  αντίθετα από όσα ανακαλύπτει το όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον της Ν.Δ. για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τους συνταξιούχους»

Σύμφωνα με το υπουργείο:

– Η ΝΔ “ξεχνά” ότι άφησε απλήρωτες 357.544 συνταξιοδοτικές παροχές και ότι από την 01/01/2015 έως την 31/08/2017 έχουν εκδοθεί συνολικά 428.434 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

– Η ΝΔ αποσιωπά το γεγονός ότι από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 23,3 δις ευρώ, το 90% ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν πριν από το 2015.

– Η ΝΔ έχοντας υποστηρίξει αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων, που συνολικά οδήγησαν σε μειώσεις έως 52% του ετήσιου εισοδήματος των συνταξιούχων, επισείει τον κίνδυνο δήθεν νέων οριζόντιων μειώσεων έως 40%.

 

– Η ΝΔ αποκρύπτει ότι, παρά τις αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων  επί των ημερών της, παρέδωσε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμά  1,186 δις ευρώ. 

 

Τέλος, από την οδό Σταδίου, επισημαίνουν ότι η θετική πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ και η επίτευξη πλεονάσματος είναι στοιχεία που επιβεβαιώνονται καθημερινά στην πράξη και δεν μπορούν να διαψευστούν με έωλους και ανυπόστατους ισχυρισμούς. Για την αξιωματική αντιπολίτευση το υπουργείο απαντά ότι «μάταια να παραχαράξει την πραγματικότητα για να σβήσει το παρελθόν της και τις ευθύνες της αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303530-Yp-Ergasias-Opsimo-kai-ypokritiko-endiapheron-tes-N-D-gia-toys-syntaxioychoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...