Υπ. Εργασίας: Αβάσιμα, τα περί εξαφάνισης των λογαριασμών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Υπ. Εργασίας: Αβάσιμα, τα περί εξαφάνισης των λογαριασμών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Κατηγορία

phpanos
Δευτέρα 23/05/2016 – 16:38

Υπουργείο Εργασίας, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

 

Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με δημοσιεύματα που εκαναν λόγο για «εξαφάνιση των τραπεζικών λογαριασμών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ». Από την πλευρά του υπουργείου, τονίζεται πως, «δημοσιεύθηκαν στον τύπο αβάσιμα δημοσιεύματα για δήθεν εξαφάνιση των Τραπεζικών Λογαριασμών Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, κατά πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Όπως εξηγεί στην σχετική ανακοίνωση, «η αλήθεια είναι ότι βάσει του ν. 4336/2015 οι Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου και Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Τεχνικών Τύπων Αθηνών-Θεσσαλονίκης) εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ την 1/9/2015. Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου (Φ 21250/39026/1656/15-09-2015) “οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πρώην Φορέων και Τομέων λογίζονται από 1/9/2015 ως λογαριασμοί του ΕΤΕΑ από τους οποίους χρηματοδοτούνται δαπάνες των εντασσόμενων Φορέων και Τομέων αντιστοίχως”.».

Όπως τονίζεται στην συνέχεια, «είναι προφανές ότι δεδομένου ότι το ΕΤΕΑ ανέλαβε από 1/1/2016 την πληρωμή όχι μόνο των συντάξεων αλλά του συνόλου των δαπανών των Κλάδων αυτών, η διαχείριση των λογαριασμών δεν θα μπορούσε παρά να ανήκει στο ίδιο και για αυτό το λόγο από 1/1/2016 εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό του ΕΤΕΑ οι ανωτέρω Κλάδοι».

Τέλος, υπενθυμίζει, ότι «τις σχετικές αποφάσεις για τα ανωτέρω εξέδωσε ο υπηρεσιακός Υπουργός και Αεροπαγίτης, Δημήτριος Μουστάκας με την εγκυρότητα της νομικής του κρίσης ήδη από 15/09/2015. Η παραπληροφόρηση έχει και τα όρια της».   

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...